Producătorul de mezeluri Meda Prod ’98, controlat de Luchi Georgescu, achită dividende de aproape 3 milioane de euro

Producătorul de mezeluri Meda Prod ’98, controlat de Luchi Georgescu, achită dividende de aproape 3 milioane de euro
scris 4 nov 2017

Producătorul de mezeluri Meda Prod ’98, deținut de antreprenoarea Luchi Georgescu, achită dividende de aproape 3 milioane de euro, din profitul aferent ultimilor 2 ani. Compania, cu peste 570 de angajați, a avut anul trecut un profit net de 15,2 milioane lei, față de 11,6 milioane lei în anul precedent.

Meda Prod ’98 SA a fost înființată în 1998, în București, având fabrica situată în Capitală și depozite deschise în București, Craiova, Arad, Turda și Bacău.

În 2008, fabrica a fost modernizată, iar capacitatea de producție a fost extinsă, fiind autorizată să producă 40 tone mezeluri pe zi, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul companiei.

FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de \ CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Fermele și fabricile companiei Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli controlat de "Regele Puiului", au fost preluate de compania agricolă Vitall

Principalele produse vândute sub brandul Meda sunt cremvuștii, cârnații, șunca, salamurile sau cele tradiționale (pasta de ficat, tobă de casă, lebăr, drob, mușchi țărănesc, ceafă țărănească sau mici).

Printre jucătorii importanți de pe piața locală a mezelurilor se numără Agricola, Caroli, Aldis, Meda Prod 98, Scandia România, Cris-Tim, Salsi, Angst, Reinert, Fox sau Sergiana.

Antreprenoarea Luchi Georgescu mai deține două hoteluri în stațiunea Venus, cu peste 340 de camere, dar cea mai cunoscută afacere a sa este producătorul de vin Vincon Vrancea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil, unde deține 85% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
meda prod 98
producator de mezeluri
rezultate financiare 2015