Consiliul Concurenței analizează tranzacția Unilever - Betty Ice

Consiliul Concurenței analizează tranzacția Unilever - Betty Ice
scris 15 apr 2018

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, se arată într-un comunicat al instituției.

Unilever își desfășoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă și produse de îngrijire personală. Betty Ice are ca principale activități producția și distribuția de înghețată industrială, respectiv distribuția de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc).

Consiliul Concurenței va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Acordul dintre cele două companii a fost anunțat de Profit.ro la finalul lunii ianuarie.

Compensația șefului Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat anul trecut la 8,9 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Compensația șefului Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat anul trecut la 8,9 miliarde de dolari

Autoritatea este interesată în obținerea de observații și puncte de vedere de la companiile terțe, referitor la modul în care concentrarea economica ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurența pe piață.

Grupul anglo-olandez Unilever a achiziționat în ianuarie Betty Ice, cel mai mare producător de înghețată din România, valoarea tranzacției nefiind dată publicității. Betty Ice, pe piață din 1994, afacere fondată și deținută de omul de afaceri sucevean Vasile Armenean, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 126 de milioane de lei, în creștere cu 10,5% față de anul anterior. Profitul s-a cifrat la 23,3 milioane de lei.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton și înghețatei Magnum) este prezent în peste 100 de țări, are 163.000 de angajați, iar pe piața românească activează din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordonează din București operațiunile în șapte țări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia și Republica Moldova. 

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
unilever
betty ice