Consumul de avocado în Occident a continuat să crească exploziv în ultimii ani

Consumul de avocado în Occident a continuat să crească exploziv în ultimii ani
scris 23 ian 2019

Consumul de avocado, un fruct din emisfera sudică, a continuat să crească exploziv în ultimii doi ani în Occident, atât în Europa cât și în SUA, acoperirea acestei cereri puternice fiind facilitată de recoltele record înregistrate de unele țări exportatoare, a anunțat marți Organizația mondială a avocado-ului (WAO), transmite AFP.

În Europa, consumul de avocado a crescut cu 65% între 2016 și 2018, potrivit datelor WAO. Președintele WAO, Xavier Equihua, susține că, în Europa, consumul de avocado a ajuns la "cel puțin" 650.000 de tone, scrie Agerpres.

TOP-ul celor mai vândute cărți de afaceri pe elefant.ro CITEȘTE ȘI TOP-ul celor mai vândute cărți de afaceri pe elefant.ro

De asemenea, în SUA, după un recul în 2017, consumul de avocado a cunoscut o relansare în 2018 pentru a ajunge la aproximativ 1,1 milioane de tone.

Franța, un motor al consumului european de avocado, nu a scăpat nici ea acestei tendințe. În Paris, orașul unde anual se consumă cea mai mare cantitate de avocado pe cap de locuitor, apetitul pentru acest fruct a continuat să crească, ajungând la un consum de 2,8 kilograme

viewscnt
Afla mai multe despre
avocado
sua
mexic