Demisii la Carrefour. "Afacerile din Europa de Est urmează probabil să fie vândute!"

Demisii la Carrefour. "Afacerile din Europa de Est urmează probabil să fie vândute!"
scris 8 sep 2021

Retailerul francez Carrefour a anunțat că doi reprezentanți ai Financiere Agache, Alexandre Arnault și Nicolas Bazire, au demisionat din funcția de membri ai Consiliului de Administrație, transmit MarketWatch și Reuters.

Demisiile vin după ce săptămâna trecută miliardarul Bernard Arnault a vândut participația de 5,7% pe care o deținea la Carrefour, prin holdingul său Financiere Agache, obținând 724 milioane de euro în urma tranzacției.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

De asemenea, Carrefour a anunțat că-l va numi pe Arthur Sadoun, președinte-director general al companiei de publicitate Publicis ca director și membru independent al Board-ului, iar aprobarea numirii ar putea fi făcută la viitoarea adunare a acționarilor, arată Agerpres.

Decizia lui Bernard Arnault de a-și vinde participația este surprinzătoare, ținând cont de atractivitatea realinierii geografice a Carrefour, afacerile din Taiwan și Europa de Est urmând probabil să fie vândute pentru ca grupul să se concentreze pe piețele sale de bază din Europa Occidentală și Brazilia, a apreciat Bryan Garnier, considerând că decizia reprezintă un semnal negativ.

Carrefour ar discuta cu competitorii săi posibile fuziuni sau achiziții de active, negocieri care însă nu sunt surprinzătoare, a notat recent banca specializată în servicii de M&A Bryan Garnier, după ce cotidianul brazilian Valor Economico a publicat recent un articol care afirma că Auchan și Carrefour discută despre o posibilă fuziune la nivel global.

DOCUMENT Clotilde Armand vrea să preia Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău de la Nicușor Dan CITEȘTE ȘI DOCUMENT Clotilde Armand vrea să preia Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău de la Nicușor Dan

CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, lucrează la un nou plan strategic, cu mai multe țări susceptibil de a fi cedate, deschizând astfel calea unui proces mai amplu de ajustare a portofoliului de active, conform sursei citate.

O fuziune între cei doi giganți s-ar putea însă dovedi dificilă, având în vedere legislația antitrust din Franța și faptul că în această țară vor avea loc în curând alegeri prezidențiale, afirmă analistul Genelot, spunând că „nu dă cu adevărat credit” zvonurilor, dar că un alt tip de acord ar putea fi avut în vedere, spre exemplu un schimb de active care să implice Spania și România/Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
carrefour