Departamentul american al Agriculturii se așteaptă la cele mai mari stocuri mondiale de cafea din ultimii șase ani

Departamentul american al Agriculturii se așteaptă la cele mai mari stocuri mondiale de cafea din ultimii șase ani
scris 14 iun 2020

Stocurile mondiale de cafea la finalul sezonului 2020-2021 ar urma să crească până la 42 milioane de saci, fiecare cu o greutate de 60 de kilograme, cea mai ridicată valoare din ultimii șase ani, în condițiile în care producția va crește mai mult decât consumul, a estimat vineri Departamentul american al Agriculturii (USDA), transmite Reuters.

În raportul său semestrial cu privire la piața cafelei, USDA prognozează că producția mondială, în sezonul care acoperă perioada octombrie 2020-septembrie 2021, va atinge un nivel record de 176,1 milioane de saci, cu 9,1 milioane de saci mai mult decât în sezonul 2019-2020, în principal ca urmare a unei producții istorice de 67,9 milioane de saci în Brazilia, principalul exportator mondial de cafea. Pe lângă Brazilia și Columbia, India, America Centrală și Mexicul ar urma să înregistreze o producție mai mare de cafea în sezonul următor, în timp ce Vietnamul și Indonezia vor suferi o diminuare a producției, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Boicot - Retailul non alimentar nu își reia activitatea imediat în \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Boicot - Retailul non alimentar nu își reia activitatea imediat în "centrele comerciale incorecte". Proteste cu banderolă ulterior

În ceea ce privește comerțul mondial cu cafea, USDA estimează că Uniunea Europeană ar putea importa 49,5 milioane saci de cafea în sezonul 2020-21, cu două milioane de saci mai mult decât în sezonul actual, în timp ce SUA vor achiziționa 27 milioane saci de cafea, tot cu două milioane mai mult decât în sezonul curent.

Departamentul american al Agriculturii a precizat că a decis să își revizuiască estimările pentru sezonul 2019-2020, ținând cont de impactul pandemiei de coronavirus. Conform noilor estimări, exporturile mondiale de cafea au fost revizuite în jos cu 3,4 milioane de saci până la 112 milioane de saci. SUA ar urma să își reducă importurile cu 1,2 milioane de saci până la 25 milioane de saci, ca urmare a diminuării consumului și acumulării stocurilor. Din același motiv, Uniunea Europeană ar urma să își reducă importurile cu 500.000 de saci până la 47,5 milioane de saci în sezonul 2019-2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
import