Directorul general al Bergenbier, instalat la șefia Asociației Berarii României

Directorul general al Bergenbier, instalat la șefia Asociației Berarii României

Lucian Ghinea

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 31 ian 2018

Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de președinte pe Lucian Ghinea, directorul general al Bergenbier, companie parte a grupului Molson Coors. El a preluat noile atribuții din cadrul Asociației de la Shachar Shaine, președintele companiei United Romanian Breweries Bereprod (URBB), care a asigurat președinția organizației pe parcursul anului 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În ceea ce privește așteptările legate de anul în curs, sper într-o evoluție pozitivă a pieței berii. Experiența anilor anteriori ne-a demonstrat însă că un trend ascendent pe piața berii este posibil doar dacă eforturile producătorilor de bere locali sunt completate de stabilitate și predictibilitate la nivel economic și fiscal", a declarat Lucian Ghinea. 

Bergenbier, a treia mare companie producătoare de bere din România, intră în CTPark Bucharest West CITEȘTE ȘI Bergenbier, a treia mare companie producătoare de bere din România, intră în CTPark Bucharest West

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale, producția de bere rămâne unul dintre factorii importanți în generarea creșterii economice la nivelul întregii țări, în special datorită caracterului său profund național: peste 97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România. Ca o consecință imediată a acestui fapt, la nivelul întregii țări, sectorului berii i se datorează peste 85.000 locuri de muncă, generate direct și indirect.

Lucian Ghinea lucrează în cadrul grupului din care face parte compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauză de un an și jumătate în perioada 2008 - 2009

Asociația Berarii României, fondată cu 14 ani în urmă, are ca membri producători importanți de bere din România: Bergenbbier, Heineken, United Romania Breweries Bereprod. Ursus Breweries și Martens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian ghinea
presedinte
berarii romaniei