Dispută în SUA - Ce i se pregătește cartofului

Dispută în SUA - Ce i se pregătește cartofului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2023

Cartoful a devenit în Statele Unite obiectul unei dispute științifice: trebuie lăsat în continuare în categoria legumelor sau introdus într-o categorie mai largă de alimente, alături de ”orez, alte cereale și carbohidrați”?

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Întrebarea a fost formulată de Comitetul consultativ pentru orientări dietetice și a declanșat ulterior discuții aprinse între oamenii de știință, cultivatorii de cartofi, consumatorii de cartofi și părinți, arată Lanțul Alimentar.

FOTO Copiii lui Gică Hagi și Gică Popescu și-au deschis firmă de comerț online CITEȘTE ȘI FOTO Copiii lui Gică Hagi și Gică Popescu și-au deschis firmă de comerț online

”Botaniștii consideră cartofii drept legumă. Ar trebui să o facă și americanii?”, notează publicația potatonewstoday.com, care a reperat subiectul în Wall Street Journal, într-un articol semnat de Kristina Peterson.

Cartofii sunt clasificați drept „legume cu amidon”. Dar comitetul menționat mai sus ar putea smulge cartofii din coșul de legume și să-i arunce într-o categorie mai largă, alături de ”orez, alte cereale și carbohidrați”, pe măsură ce Departamentul de Agricultură și cel de Sănătate și Servicii Sociale concep orientările naționale privind dieta pentru 2025.

O femeie va primi 20.000 de euro după ce a dat în judecată Dedeman. Cum a reușit CITEȘTE ȘI O femeie va primi 20.000 de euro după ce a dat în judecată Dedeman. Cum a reușit

Dezbaterea științifică nu este ușor de urmărit. Lui Kam Quarles, directorul executiv al Consiliului Național al Cartofilor această idee i se pare neinspirată.

Orientările dietetice stau la baza recomandărilor nutriționale pentru americani, precum și la baza deciziilor în ce privește alimente care sunt servite în cantinele școlare. Cartofii, conform lui Quarles, ar trebui respectați ca o legumă principală. „Copiii sunt mult mai dispuși să mănânce feluri de mâncare cu alte legume dacă au în compoziție și cartofi”, a spus el.

McDonald’s anunță strategia de creștere: Burgeri mai mari! CITEȘTE ȘI McDonald’s anunță strategia de creștere: Burgeri mai mari!

Reprezentanți din industria cartofului se declară îngrijorați să știe că autoritățile vor putea scoate cartofii din categoria legumelor, doar fiindcă unii consumatori aleg cartofii prăjiți în loc de orez.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartofi
sua