eBay acceptă să plătească milioane de dolari într-un caz incredibil de hărțuire

eBay acceptă să plătească milioane de dolari într-un caz incredibil de hărțuire
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2024

Compania globală de comerț electronic eBay a ajuns la un acord de a plăti suma de 3 milioane dolari amendă penală, pentru o campanie de hărțuire și intimidare a unui cuplu din Massachusetts, care a avut loc în anul 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania eBay a fost acuzată penal astfel: două capete de acuzare de hărțuire prin deplasare interstatală, două capete de acuzare de hărțuire prin servicii de comunicații electronice, o acuzație de intimidare a martorilor și o acuzație de obstrucționare a justiției, arată StartUp cafe.

SURPRIZĂ FOTO Cea mai mare platformă turcă de e-commerce, primul decacorn din Turcia, cu gigantul chinez Alibaba, intră în România. Argument inedit: Apetența românilor pentru seriale turcești CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO Cea mai mare platformă turcă de e-commerce, primul decacorn din Turcia, cu gigantul chinez Alibaba, intră în România. Argument inedit: Apetența românilor pentru seriale turcești

De asemenea, compania a încheiat un acord de grațiere condiționată, potrivit unui comunicat de presă lansat de Districtul din Massachusetts.

Incidentul din august 2019

Între 5 și 29 august 2019, șase membri ai echipei de Siguranță și Securitate, în frunte cu fostul Director senior, Jim Baugh, au luat în vizor soții David și Ina Steiner din Massachusetts, pentru faptul că aceștia realizau un newsletter care conținea problemele cumpărătorilor de pe platforma eBay.

Directorii seniori de la eBay erau frustrați de tonul și conținutul buletinului informativ, precum și de comentariile postate în articolele incluse în newsletter. Campania de hărțuire a început în urma discuțiilor dintre acei directori și Baugh.

Celebrul complex Bucur Obor intră în modernizare CITEȘTE ȘI Celebrul complex Bucur Obor intră în modernizare

Aceasta a inclus trimiterea de colete anonime deranjante la domiciliul victimelor, inclusiv o carte despre supraviețuirea morții unui soț, o mască de porc sângeroasă, un porc fetal, o coroană funerară și insecte vii.

Totodată, soții au primit mesaje private pe fosta platformă Twitter, iar reprezentanții companiei trimiteau tweet-uri publice care criticau conținutul newsletter-ului și amenințau, în mod anonim, că vor vizita soții în Natick, Massachusetts.

Campania de hărțuire a inclus și călătoria la Natick pentru a supraveghea cei doi soți, instalarea unui dispozitiv de urmărire GPS pe mașina lor și diferite postări pe platforma Craigslist, care invitau oamenii la întâlniri cu un caracter explicit la domiciliul victimelor.

Starbucks, schimbare majoră: Poți veni cu paharul personal la toate comenzile. Primești și bani CITEȘTE ȘI Starbucks, schimbare majoră: Poți veni cu paharul personal la toate comenzile. Primești și bani

    „Compania a procedat greșit și condamnabil în 2019. (...) Continuăm să ne exprimăm cele mai profunde scuze soților Steiner pentru ceea ce au îndurat. De la aceste evenimente, s-au alăturat companiei noi lideri și eBay a consolidat politicile, procedurile, controalele și pregătirea sa. eBay rămâne angajată în respectarea unor standarde ridicate de conduită și etică și în a face lucrurile îndreptate cu soții Steiner”, a declarat Jamie Iannone, CEO eBay, într-o postare de pe blogul oficial.

Ce s-a întâmplat cu angajații eBay implicați în hărțuirea cuplului

Conform datelor făcute publice de Districtul din Massachusetts, majoritatea directorilor seniori implicați și-au primit sentințele:

Jim Baugh, directorul senior de securitate de atunci, a primit 4 ani și 9 luni de închisoare în septembrie 2022;

David Harville, fost director de reziliență globală, a fost condamnat la 2 ani de închisoare în septembrie 2022;

 Stephanie Popp, directorul senior de informații globale de la acea vreme – 1 an de închisoare în octombrie 2022;

 Philip Cooke, fost manager senior de operațiuni de securitate, a primit 1 an și 6 luni de închisoare și 1 an de arest la domiciliu în iulie 2021;

FOTO Planul celor doi mari retaileri străini din România pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI FOTO Planul celor doi mari retaileri străini din România pentru mașini electrice

 Stephanie Stockwell și Veronica Zea, fost manager de informații globale și analist de informații contractor, respectiv, au primit fiecare un an de arest la domiciliu în octombrie și noiembrie 2022;

  Brian Gilbert, fost manager senior de operațiuni de securitate, a pledat vinovat și așteaptă sentința.

Acum că eBay a ajuns la un acord de a plăti amenda penală, soții Steiner au scris, pe blogul său, că vor căuta răspunsurile în continuare și că procesul civil este programat pentru data de 3 martie 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
ebay
nft