EXCLUSIV Criza forței de muncă - McDonald's ia în considerare să crească numărul angajaților străini și să recruteze atât din Sri Lanka, dar și din Nepal și Vietnam

EXCLUSIV Criza forței de muncă - McDonald's ia în considerare să crească numărul angajaților străini și să recruteze atât din Sri Lanka, dar și din Nepal și Vietnam
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 31 ian 2020

Lanțul de restaurante cu servire rapidă McDonald's România plănuiește să recruteze mai mulți angajați străini atât din Sri Lanka, cum a anunțat anterior Profit.ro, dar și din țări precum Nepal și Vietnam, explicând că rata de plecări este destul de mare în actualele condiții de lucru cu personalul local, iar provocarea cea mai mare este să poți dispune de angajați care vor să-și continue cariera în companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La începutul anului, Profit.ro a anunțat că McDonald's România va angaja, pentru cel puțin 2 ani, 30 de lucrători din Sri Lanka, într-un program-pilot, o premieră pentru McDonald’s în România, generată inclusiv de criza forței de muncă de pe piața locală. 

„Am început un program pe care îl vom evalua timp de 6 luni de zile și, în funcție de cum se desfășoară lucrurile, vom decide ce facem în continuare. Nu pot spune acum că nu vom dezvolta programul, dar nici nu sunt reticent, pentru că feedback-ul este pozitiv, managerii de restaurante sunt foarte mulțumiți de noii angajați. Momentan, aceștia sunt repartizați în stațiile din bucătărie, dar dacă vor învăța limba română și se vor descurca, vom vedea ce facem apoi”, spune, pentru Profit.ro, Daniel Boaje, CEO McDonald's România, adăugând că, dacă vor decide să extindă programul, sunt vizați angajați din Sri Lanka, Nepal și Vietnam.

De altfel, CEO-ul adaugă că una dintre provocările din perioada aceasta este să deții o echipă completă, cu angajați bine pregătiți, care să lucreze cât mai mult timp în companie.

„Prin aceste programe de recrutare vrem să vedem care sunt opțiunile. Reușesc să angajez, provocarea cea mai mare este să ai oameni care vor să-și continue cariera la noi. Rata de plecări este destul de mare. Se lucrează intens, angajații au multe responsabilități, există colegi care se adaptează, colegi care nu se adaptează. Urmărim disponibilitatea oamenilor, dacă vor să rămână la noi pe o perioadă mult mai lungă de timp”, mai spune acesta.

McDonald's România a pregătit un buget de investiții de 80 milioane de lei pentru anul acesta, pentru deschideri de noi restaurante, lansarea produselor noi, investiții în tehnologie și inovație.

EXCLUSIV Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc 6 centre comerciale. Reconversie de hale industriale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc 6 centre comerciale. Reconversie de hale industriale

La finele anului trecut, Profit.ro a anunțat de altfel că lanțul de restaurante cu servire rapidă McDonald's România va deschide încă 4 restaurante în țară, până la sfârșitul anului 2019, plus 8 restaurante în acest an, și va continua investiția în inovație și tehnologie, sistemul de servire direct la masă, astăzi disponibil în 24 de restaurante, urmând să fie aplicabil în toate unitățile în următorii doi ani.

De altfel, tot pentru o bună interacțiune cu clienții, compania plănuiește să relanseze un program inițiat acum doi ani, dar care nu a fost promovat foarte bine. Programul se numește „open doors”, iar clienții pot solicita managerilor de restaurante să fie lăsați să facă turul restaurantului, să viziteze inclusiv bucătăria pentru a vedea cum sunt pregătite mâncărurile și băuturile.

Astfel, în funcție de solicitări, vor fi organizate grupuri care vor vizita restaurantul într-o anumită perioadă a zilei, în așa fel încât activitățile să se desfășoare normal, fără să existe probleme atât pentru angajați, cât și pentru ceilalți clienți din restaurant.

EXCLUSIV Dedeman transformă primul său magazin din București în cel mai mare din rețea. O tranzacție care declanșează închiderea și lichidarea fabricii CELPI CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dedeman transformă primul său magazin din București în cel mai mare din rețea. O tranzacție care declanșează închiderea și lichidarea fabricii CELPI

În prezent, McDonald's a deschis deja cele patru restaurante planificate pentru 2019 și are la acest moment 84 de restaurante în 26 de orașe din România, peste 5.500 de angajați și servește zilnic peste 230.000 de clienți. Obiectivul este să atingă, în următorii ani, 100 de milioane de vizitatori anual.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonalds
daniel boaje
restaurant
fast food