EXCLUSIV Certinvest, una dintre cele mai mari societăți independente locale de administrare a investițiilor, intră într-un business cu aproape 100 de farmacii la nivel național, inclusiv sub brandul Belladonna

EXCLUSIV Certinvest, una dintre cele mai mari societăți independente locale de administrare a investițiilor, intră într-un business cu aproape 100 de farmacii la nivel național, inclusiv sub brandul Belladonna
scris 4 dec 2019

Certinvest, una dintre cele mai mari societăți independente locale de administrare a investițiilor, s-a asociat cu Bogdan Pavel, care deține și grupul distribuitor de medicamente Pharmnet, și Corneliu Poll, fost director comercial al Farmaceutica Remedia, și a cumpărat acțiuni la o companie ce controlează, prin alte firme, o rețea de aproape 100 de farmacii la nivel național, inclusiv sub brandul Belladonna, conform datelor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În cadrul tranzacției, Certinvest a preluat un pachet de aproape 9% din acțiuni.

VIDEO Cafea de la automat vs cafenea. Există diferențe ? CITEȘTE ȘI VIDEO Cafea de la automat vs cafenea. Există diferențe ?

Compania la care a devenit acționar deține în portofoliu, inclusiv prin intermediul altor firme, un distribuitor de produse farmaceutice veterinare, lanțul de farmacii Primafarm, cu o rețea de 19 unități în București și Moldova care comercializează produse și sub brand propriu, Farmacia Crâng din Buzău, una dintre cele mai vechi de pe piață, dar și mai multe zeci de farmacii sub brandul Belladonna.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați și discreți români, Dorin Mateiu, pregătește sute de apartamente pe un teren cumpărat de la avocații Țuca, Zbârcea și Asociații în timp ce își vindea afacerile cu mezeluri Elit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați și discreți români, Dorin Mateiu, pregătește sute de apartamente pe un teren cumpărat de la avocații Țuca, Zbârcea și Asociații în timp ce își vindea afacerile cu mezeluri Elit

În primăvara acestui an, Profit.ro a anunțat că grupul financiar ceh Penta Investments, care anterior a cumpărat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, a preluat și farmacii Belladonna, lanț controlat de Florin și Alina Gheorghiță și cu afaceri anuale, cumulate prin mai multe firme, de aproape 200 milioane lei.

Farmaciile Belladonna, lansate pe piața din București în 2001, au 93 puncte de lucru, cehii preluând doar 46 de farmacii. Profit.ro a anunțat însă atunci că brandul și-a poziționat circa 30 de farmacii sub sigla Farmacia 1, pe nișa low cost, care nu au fost incluse în această tranzacție.

Certinvest, grup financiar românesc, are peste 20 000 clienți pe care îi deservește ca administrare a investiției și pensiilor private.

EXCLUSIV FOTO Hotelierul Mohammad Murad intră pe nișa de haine cu o țintă: 15 outlet-uri în 1 an. Primul - azi lângă aeroport. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hotelierul Mohammad Murad intră pe nișa de haine cu o țintă: 15 outlet-uri în 1 an. Primul - azi lângă aeroport. "Gata cu prețurile mari din mall!". Urmează food, mobilă, decorațiuni

În paralel, Certinvest investește în afaceri cu bune perspective, optând recent să participe la Holde Agri Invest, companie parte a unui holding care, cum a anunțat anterior Profit.ro, urmărește să devină unul dintre principalii jucători din agribusiness-ul autohton. 

viewscnt
Afla mai multe despre
certinvest
veterinar