EXCLUSIV România va avea un rol mai important în structura British American Tobacco

EXCLUSIV România va avea un rol mai important în structura British American Tobacco
Marius Oncu
Marius Oncu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 sep 2019

România va dobândi un rol mai important în structura regională a British American Tobacco Plc (BAT), al doilea producător mondial de țigări, după reorganizarea anunțată în urmă cu circa două săptămâni și în cadrul căreia BAT a anunțat că va concedia până în ianuarie 2.300 de angajați pe plan global, pentru a-și simplifica structura operațională. România este acum centrul regional al BAT pentru mai multe țări din regiune, printre care multe state mai mici din Balcani. După reorganizare, din România vor fi coordonate alte piețe, mai importante, din Europa Centrală și de Est, inclusiv Ucraina, dar rămân și câteva dintre cele actuale, cum ar fi Bulgaria, potrivit informațiilor Profit.ro. British American Tobacco are o fabrică la Ploiești și este lider pe piața tutunului din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Presa din Ucraina a scris recent că centrul regional din Ucraina va fi mutat în România. România este, însă, și în prezent centru regional. În fapt, centrul regional din Ucraina va fi transferat în altă țară, iar Ucraina va fi mutată în administrarea centrului regional din România.

La începutul anului, Profit.ro a anunțat că British American Tobacco va închide centrul de servicii din Molenbeek, Belgia, activitățile departamentului urmând să fie transferate în România. Centrul BAT din Molenbeek, din apropiere de Bruxelles, furnizează servicii financiare și de resurse umane pentru companii din grup.

În România, British American Tobacco are o fabrică la Ploiești. 

Compania este prezentă din 1994 pe piața din România, având peste 2.500 de angajați direcți și 25.000 pe lanțul de distribuție. Grupul deține o fabrică de țigări la Ploiești, o companie de distribuție la nivel național și un centru de servicii, care deservește operațiunile BAT din întreaga Europă.

EXCLUSIV Complexul comercial Expo Market Doraly din Afumați, deținut de Gheorghe Iaciu și unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume - scos la vânzare cu peste 100 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Complexul comercial Expo Market Doraly din Afumați, deținut de Gheorghe Iaciu și unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume - scos la vânzare cu peste 100 milioane euro

British American Tobacco este lider de piață cu peste 53% din piața tutunului din România.

Și pe piața locală au fost nemulțumiri din partea companiei, care acuza luna trecută că Guvernul bulversează din nou calendarul accizei la țigarete, care ar urma să crească de la 483,74 lei pe mia de țigarete la 503,97 lei/1.000 de țigarete.

Fabrica BAT de la Ploiești și-a dublat însă în ultimii ani capacitatea de producție, creșterea volumelor fiind destinată exportului. În prezent, peste 60% din țigaretele produse în Ploiești pleacă spre alte 45 de țări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit și Danemarca.

La nivel mondial, BAT are 55.000 de angajați în peste 200 de țări și un portofoliu de aproximativ 200 de mărci, printre care Lucky Strike, Kent, Dunhill și Rothmans.

Recent, British American Tobacco a anunțat că va concedia, până în ianuarie, 2.300 de angajați pe plan global, pentru a-și simplifica structura operațională. Decizia va afecta peste 20% din locurile de muncă din structurile de conducere, compania urmărind să creeze mai puține divizii, dar mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
british american tobacco
concedieri