Fondul american Apollo, aproape de preluarea producătorului britanic de ambalaje RPC, prezent cu 2 unități de producție în România

Fondul american Apollo, aproape de preluarea producătorului britanic de ambalaje RPC, prezent cu 2 unități de producție în România
scris 22 ian 2019

Grupul britanic RPC, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de ambalaje din plastic, prezent cu două unități de producție în România, este pe cale să fie preluat de fondul american de private equity Apollo Global Management, într-o tranzacție de peste 3,8 miliarde de dolari.

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, cele două părți poartă negocieri avansate și ar putea anunța tranzacția chiar astăzi.

RPC a anunțat în septembrie că discută cu fondurile americane Apollo Global Management și Bain Capital în vederea unei eventuale vânzări. Bain Capital s-a retras ulterior de la negocieri.

O decizie a Guvernului scumpește nunțile în toată țara și mâncarea la mare CITEȘTE ȘI O decizie a Guvernului scumpește nunțile în toată țara și mâncarea la mare

Apollo trebuie să vină cu o ofertă fermă pentru grupul britanic până miercuri, 23 ianuarie. Data inițială fusese stabilită pentru 8 octombrie, însă RPC a amânat de mai multe ori termenul limită.

Fondat în 1991, RPC are circa 25.000 de angajați și operațiuni în 34 de țări. În România, grupul este prezent prin diviziile RPC bpi și RPC Bramlage, având 2 unități de producție, la Arad și, respectiv Timișoara.

În anul fiscal 2017/2018, grupul britanic a raportat vânzări de 3,9 miliarde de lire (4,36 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
rpc
apollo global management
preluare
tranzactie
ambalaje plastic