A început procesul Spanghero, la șase ani de la scandalul cărnii de cal

A început procesul Spanghero, la șase ani de la scandalul cărnii de cal
scris 21 ian 2019

Doi foști responsabili de la firma Spanghero și doi traderi olandezi au fost trimiși luni în judecată la Paris, fiind acuzați că au vândut carne de cal etichetată drept carne de vită, la șase ani de la producerea faptelor, informează AFP și Reuters.

Scandalul cărnii de cal s-a declanșat la începutul anului 2013, când s-a descoperit că o întreprindere din sudul Franței, Spanghero, a vândut carne de cal, provenind mai ales din România, drept carne de vită. Carnea era folosită apoi la pregătirea a milioane de preparate culinare de către companii importante, preparate care au fost vândute în întreaga Europă, scrie Agerpres.

Mai mulți angajați Facebook au fost prinși că promovează un produs al companiei cu propriile recenzii pe Amazon CITEȘTE ȘI Mai mulți angajați Facebook au fost prinși că promovează un produs al companiei cu propriile recenzii pe Amazon

Cei patru acuzați, doi foști responsabili ai Spanghero, Jacques Poujol și Patrice Monguillon, alături de doi traderi olandezi, Jan Fasen și Hendricus Windmeijer, sunt urmăriți în justiție pentru escrocherie în formă organizată, fals și uz de fals și înșelăciune în vânzarea unui produs.

viewscnt
Afla mai multe despre
spanghero
carne de cal