Tranzacție: Apollo Global și Bain Capital negociază preluarea furnizorului britanic de ambalaje RPC, prezent cu 2 unități de producție în România

Tranzacție: Apollo Global și Bain Capital negociază preluarea furnizorului britanic de ambalaje RPC, prezent cu 2 unități de producție în România
scris 11 sep 2018

Grupul britanic RPC, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de ambalaje din plastic, prezent cu două unități de producție în România, discută cu două fonduri de private equity în vederea unei potențiale vânzări.

Consiliul Director al RPC Group are discuții preliminare cu fondurile americane de private equity Apollo Global Management și Bain Capital.

Apollo Global Management și Bain Capital au termen până pe 8 octombrie să depună o ofertă pentru RPC sau să se retragă de la negocieri.

Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment CITEȘTE ȘI Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment

Acțiunile RPC s-au apreciat cu până la 25% pe bursa de la Londra în urma anunțului. Luni, în jurul orei 15:00 (ora României), titlurile RPC erau tranzacționate la 8,06 lire sterline (9,01 euro) pe unitate, în urcare cu 17,9% față de referință, evaluând compania la 3,27 miliarde de lire (aproximativ 3,66 miliarde euro).

Fondat în 1991, RPC are circa 25.000 de angajați și operațiuni în 34 de țări. În România, grupul este prezent prin diviziile RPC bpi și RPC Bramlage, având 2 unități de producție, respectiv la Arad și Timișoara.

În anul fiscal 2017/2018, grupul britanic a raportat vânzări de 3,9 miliarde de lire (4,36 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
rpc
apollo global management
bain capital
vanzare
negocieri
tranzactie