FOTO ANPC continuă controalele la Dragonul Roșu. Amenzi și produse retrase de la vânzare

FOTO ANPC continuă controalele la Dragonul Roșu. Amenzi și produse retrase de la vânzare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au dat amenzi în valoare de 76.000 de lei, în urma controalelor făcute în luna februarie la Complexul Dragonul Roșu din București și au retras de la vânzare produse în valoare de peste 100.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANPC a transmis că în prima săptămână a lunii februarie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a continuat controalele în Complexul Dragonul Roșu, pentru a verifica respectarea prevederilor legii în domeniu în cel mai important punct de vânzare en gros din România, scrie News.ro.

FOTO Noi magazine Mega Image amendate de ANPC. ”Cât de curând, de la magazinele Mega Image veți putea \'cumpăra\' și procese verbale” CITEȘTE ȘI FOTO Noi magazine Mega Image amendate de ANPC. ”Cât de curând, de la magazinele Mega Image veți putea 'cumpăra' și procese verbale”

"În urma verificărilor realizate la 20 operatori economici, au fost aplicate, până în acest moment, 14 amenzi, în valoare de 76.000 lei, și au fost  sigilate spații întregi de depozitare și vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice și electrocasnice, papetărie care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare în limba română și care purtau elemente și simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaționale consacrate. De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fără a avea autorizație de funcționare", a arătat sursa citată.

FOTO ANPC continuă controalele la Dragonul Roșu. Amenzi și produse retrase de la vânzare


Totodată, au fost retrase de la comercializare produse neconforme, în valoare de peste 100.000 de lei.

Comisarii CRPCR București-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanților Secției de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, întrucât în standuri existau produse posibil contrafăcute.

În urma acestor cercetări, operatorii economici vor avea posibilitatea să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marcă falsificate, investigația să fie continuată de polițiștii de la SICE, a mai precizat sursa citată.

FOTO ANPC continuă controalele la Dragonul Roșu. Amenzi și produse retrase de la vânzare

Operațiunea "Picătura chinezească", inițiată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, va continua până când, în Complexul Dragonul Roșu, prevederile legii vor fi respectate permanent în timpul actului comercial, dau asigurări reprezentanții ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
amenzi
dragonul rosu