FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici

FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Soldații austrieci au primit bocanci noi, un model dezvoltat local, dar produs în România, stârnind un val de critici pe rețelele de socializare, notează publicația tabloidă Exxpress.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul austriac al Apărării Klaudia Tanner le-a prezentat soldaților austrieci noii bocanci care vor „crește performanța și pregătirea operațională a armatei", arată Hotnews.ro

În total, Bundesheer (Armata Federală) va primi 35.000 de bocanci între 2023 și 2025, un contract care se ridică la 4.8 milioane de euro.

DECIZIE FOTO Noile reguli pentru vânzarea alimentelor din insecte în magazine - adoptate. Panou obligatoriu de avertizare CITEȘTE ȘI DECIZIE FOTO Noile reguli pentru vânzarea alimentelor din insecte în magazine - adoptate. Panou obligatoriu de avertizare

Bocancii au un aspect nou, fiind de culoare bej pentru a se asorta cu uniforma și sunt potriviți atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald.

Bocancii au fost dezvoltațide o firmă austriacă, dar sunt fabricați în România datorită costurilor mai reduse, potrivit Servus TV. O pereche costă aproximativ 137 de euro.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate austriece, Michael Bauer, a declarat că a existat o licitație la nivelul UE, dar nicio o companie nu ar fi produs bocancii la acest preț.

Internauții austrieci au criticat decizia de a cumpăra produse pentru armată făcute în altă țară.

„Unii „experți în încălțăminte" de la noi critică faptul că noii bocanci ai Armatei Federale sunt produși în România. Puteți numi, vă rog, o companie care ar fi produs bocancii în această cantitate și la acest preț în Austria?”, a spus Michael Bauer.

FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici

Bauer a publicat o poză cu bocancii folosiți de Forțele Armate austriece în ultimii 50 de ani. Cel bej, din stânga, este cel produs în România.

FOTO Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici

viewscnt
Afla mai multe despre
bocanci
romania