FOTO Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Șeful OPC: Nu mi-a venit să cred

FOTO Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești”, vândute în România. Șeful OPC: Nu mi-a venit să cred
scris 29 nov 2022

O cutie cu „Urme de urs” este ofertată în România, cu 30 de grame de conținut, iar firma producătoare garantează că excrementele sunt autentic-secuiești.

Șeful OPC explică însă că produsul nu poate fi retras de la comercializare, deoarece pe etichetă scrie că nu este destinat consumului de către oameni.

Îmbuteliatorul Pepsi în România a reușit să convingă instanța să-i reducă amenda aplicată cu acuzația că s-ar fi înțeles cu alți retaileri să-și coordoneze politica prețurilor. Carrefour a recunoscut CITEȘTE ȘI Îmbuteliatorul Pepsi în România a reușit să convingă instanța să-i reducă amenda aplicată cu acuzația că s-ar fi înțeles cu alți retaileri să-și coordoneze politica prețurilor. Carrefour a recunoscut

„Se vinde la noi în județ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör și chipsurile cu aceeași denumire. Am înțeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicație. Se dă și un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înțeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar.

Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld și că se poate lucra cu el, se poate lua în mână și mula ca o plastilină, așa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu știu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el și îl bagă în gură?”, a declarat comisarul-șef adjunct al OPC Covasna, pentru WeRadio.

D-Toys, producătorul Dacii și Romanii, a lansat extinderea în străinătate, cu un alt nume. \ CITEȘTE ȘI D-Toys, producătorul Dacii și Romanii, a lansat extinderea în străinătate, cu un alt nume. "2023 va fi anul cu cele mai multe lansări din istoria de peste 20 de ani a companiei."

Eticheta are un avertisment, prin care se explică faptul că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor. 

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucățică mică înăuntru, e ușoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai spus comisarul-șef OPC, pentru sursa citată.

Eticheta de pe conservă mai arată faptul că produsul conține 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanți, vegan”, iar nedeschis, își păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
urs
conserva