FOTO Inspectorii ANPC au intrat cu amenzi la Jumbo

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2022

Două magazine Jumbo din București au fost amendate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu peste 100.000 de lei, iar aproximativ 10.000 de produse neconforme au fost retrase de la comercializare. Echipele de control au descoperit că erau vândute produse periculoase și fără informații în limba română.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

ANPC a anunțat că au fost făcute controale în magazinele Jumbo Pallady și Berceni din București, arată news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

"Am rugat magazinele Jumbo ca, la intrarea în spațiul comercial, să deschidă clase de curs pentru învățarea limbii grecești. Măcar așa, consumatorul român poate înțelege etichetele. Și, dacă tot vorbim despre centre de educare, hai să pregătim părinții pentru primul ajutor. Există și produse periculoase pentru cei mici, dar părinții, odată calificați, pot asigura asistența. Lăsând gluma la o parte, transmit în limba română, ideea că suntem consumatori europeni, avem drepturi și nu putem fi tratați ca cetățeni de mâna a doua!”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Echipele de control au descoperit mai multe abateri, printre care: comercializarea unor produse fără marcaje CE și lipsa unor informații de pe etichete, practici comerciale înșelătoare, comercializarea unor jucării fără informații în limba română privind avertismentele de siguranță și instrucțiunile de utilizare, comercializare unor produse periculoase.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

De asemenea, comisarii ANPC au stabilit că erau vândute produse cosmetice fără informații în limba română privind avertismentele de siguranță și instrucțiunile de folosire, produse diverse fără informații în limba română pe etichete și jucării care imită produsele alimentare.

Cele două unități au fost sancționate de comisarii bucureșteni, pentru neregulile depistate, cu 108.500 de lei și un avertisment.

De asemenea, echipele de control au emis decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte și au oprit definitiv de la comercializare produsele constatate ca fiind neconforme - aproximativ 10.000 de produse, în valoare de peste 170.000 lei - pe durata controlului activitatea celor două magazine fiind suspendată.

Totodată, activitatea celor două magazine a fost suspendată până la remedierea deficiențelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
anpc
amenzi