FOTO McDonald’s și-a fixat ținta - 10.000 de noi restaurante

FOTO McDonald’s și-a fixat ținta - 10.000 de noi restaurante
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Lanțul de restaurante de tip fast-food McDonald's Corp. a anunțat că intenționează să deschidă aproximativ 10.000 de noi restaurante, la nivel global, până în 2027 și, de asemenea, să dubleze veniturile generate din programul de loialitate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aceste planuri de expansiune vor duce numărul de restaurante McDonald's la aproximativ 50.000 de unități în peste 100 de țări și va reprezenta cea mai rapidă perioadă de creștere din istoria companiei, a subliniat McDonald's în avanpremiera unei întâlniri cu investitorii. În prezent, lanțul are peste 41.000 de restaurante și s-a angajat să deschidă alte 2.000 de restaurante până la finele acestui an, arată Agerpres.

Uleiul de măsline a ajuns... ținta grupărilor infracționale CITEȘTE ȘI Uleiul de măsline a ajuns... ținta grupărilor infracționale

De asemenea, McDonald's intenționează să majoreze baza sa de utilizatori ai programului de loialitate până la 250 de milioane utilizatori activi în 2027, ceea ce i-ar permite să genereze vânzări anuale de 45 de miliarde de dolari. În prezent, programul de loialitate al McDonald's are 150 de milioane de utilizatori activi, care generează vânzări de peste 20 de miliarde de dolari.

În cadrul acestui plan de expansiune, McDonald's va extinde un program pilot din SUA, denumit "gata la sosire", în cadrul căruia personalul restaurantului începe să lucreze la comenzile online și mobile înainte de a ajunge clientul în restaurant. Lanțul intenționează să testeze acest program pilot pe primele șase piețe ale sale în 2025.

DECIZIE ”Horticultura urbană” va fi subvenționată asemenea celorlalte culturi agricole CITEȘTE ȘI DECIZIE ”Horticultura urbană” va fi subvenționată asemenea celorlalte culturi agricole

McDonald's se așteaptă la o marjă operațională de peste 40% în 2024, similară cu cea din ultimele două trimestre, și la o îmbunătățire continuă în următorii ani. De asemenea, McDonald's prognozează că anul următor chetuielile de capital se vor cifra la 2,5 miliarde de dolari, urmând să crească cu 300 până la 500 milioane de dolari în fiecare an până în 2027. 

În România, Premier Restaurants, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, a deschis recent cel de-al 100-lea restaurant pe piața locală.

La scurt timp, cum a arătat Profit.ro, CEO-ul a plecat din companie.

Nou jucător: Un mare producător de băuturi din cartofi intră în România CITEȘTE ȘI Nou jucător: Un mare producător de băuturi din cartofi intră în România

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 100 de restaurante în 30 de orașe, dintre care 53 restaurante cu McDrive și 57 de cafenele McCafé. Compania are o echipă de peste 5.400 de angajați.

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. 

FOTO McDonald’s și-a fixat ținta - 10.000 de noi restaurante

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
restaurant