FOTO Nike, ironizată din cauza folosirii incorecte a literelor grecești în cazul unui nou model de pantofi sport

FOTO Nike, ironizată din cauza folosirii incorecte a literelor grecești în cazul unui nou model de pantofi sport
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2021

Compania Nike este ținta ironiilor online după ce fotografii cu un nou model de pantofi sport au dezvăluit folosirea incorectă a literelor grecești în cazul scrierii numelui mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fotografiile cu noua linie de pantofi sport pe care sunt inscripționate litere grecești au stârnit glume, dar și nemulțumire, scrie News.ro.

Potrivit Sneaker News, pantofii sport - modelul Air Force 1 Lows modificat - urmează să fie lansați pe site-ul Nike în curând și reprezintă un omagiu adus zeiței înaripate a victoriei, Nike, din mitologia greacă.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În interiorul pantofilor din piele este imprimată descrierea zeiței Nike. Pe spatele pantofului stâng este cusut cu fir argintiu cuvântul Nike în litere grecești, iar pe cel drept, o ramură de palmier reprezintă victoria.

Într-un mesaj pe Twitter devenit viral a fost arătat însă că literele, care ar trebui să redea cuvântul „Nike”, reprezintă de fapt „Piks” citit în limba elenă.

„Nu mă pot abține. Mă supără atât de mult. Știu că nu contează, doar un idiot ar purta pantofi pe care scrie «piks» în litere grecești și să creadă că scrie Nike, nu ar trebui să îmi pese ce pantofi poartă idioții, dar mă enervează foarte mult. Există 11 milioane de greci, întrebați unul dintre ei”, este mesajul, potrivit The Independent.

Postarea a fost apreciată de peste 1.000 de utilizatori, iar mulți au spus că sunt de acord.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

 

FOTO Nike, ironizată din cauza folosirii incorecte a literelor grecești în cazul unui nou model de pantofi sport

viewscnt
Afla mai multe despre
nike
litere grecesti