FOTO Un distribuitor de produse din pește pentru marile lanțuri de magazine a fost închis temporar de ANPC

FOTO Un distribuitor de produse din pește pentru marile lanțuri de magazine a fost închis temporar de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2023

Un distribuitor de produse din pește pentru marile lanțuri de magazine a fost închis temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, printre care produse expirate și mizerie, iar firma a primit și o amendă în valoare de 20.000 de lei. Peste o jumătate de tonă de produse alimentare neconforme au fost oprite de la comercializare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANPC a anunțat că a desfășurat o acțiune de urmărire a trasabilității produselor din pește comercializate în marile lanțuri de magazine, scrie News.ro.

Leroy Merlin România are un nou CEO, fost sportiv profesionist CITEȘTE ȘI Leroy Merlin România are un nou CEO, fost sportiv profesionist

“Astfel, la operatorul economic Sushi Expert SRL, din comuna Pantelimon, județul Ilfov, distribuitor al unor astfel de produse către lanțurile de retail Lidl, Carrefour, Mega Image, Kaufland, Cora, My Auchan și furnizorul online Sezamo, echipele de control ale ANPC au constatat o serie de abateri de la prevederile legale în domeniu”, a precizat ANPC.

Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: prezența, în spațiile frigorifice de congelare, a unui exces de gheață atât pe materia primă, cât și pe pereții, tavanul și agregatele frigorifice; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină și strat gros de praf și grăsime; existența în spațiul de depozitare a unor produse alimentare cu data limită de consum depășită sau fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum, precum și produse retrase din circuitul consumului uman, fără a fi lotizate; utilizarea unor echipamente de gătire, de tip cuptoare, pentru prepararea orezului cu procent ridicat de arsuri de grăsime și zone cu rugină.

De asemenea, comisarii ANPC au constatat folosirea unor vase uzate, a unor recipiente pentru prepararea orezului cu strat gros (de praf și grăsime), precum și a bureților pentru vase din sârmă și a unor ustensile de bucătărie neprofesionale și cu un avansat grad de uzură, utilizarea unor spații de lucru neigienizate și nerenovate, cu pereții deteriorați, cu mucegai, lipsa inscripționării pe etichetele de produs a lactozei și amidonului, pe lista de ingredient.

ANPC a amendat firma cu 20.000 de lei și a oprit definitiv de la comercializare peste o jumătate de tonă de produse alimentare neconforme. Totodată, a fost oprită temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor.

FOTO Un distribuitor de produse din pește pentru marile lanțuri de magazine a fost închis temporar de ANPC

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
peste