Gigantul cosmeticelor Revlon se pregătește de faliment

Gigantul cosmeticelor Revlon se pregătește de faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2022

Producătorul american de cosmetice Revlon, deținut de miliardarul Ron Perelman, se pregătește de faliment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a pierdut enorm după ce o serie de celebrități și-au lansat propriile mărci, problemele fiind amplificate de întreruperea lanțurilor de aprovizionare și de inflație, scrie Al-Jazeera, preluat de Hotnews.

Revlon Inc a solicitat punerea sub protecția Capitolului 11, după ce a încercat să lupte cu mărcile axate pe online în ultimii ani.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Depunerea decumentelor în instanță vine la doar câteva zile după ce Wall Street Journal a scris că Revlon a început discuții cu creditorii pentru o re-eșalonare a plății datoriilor în încercarea de a evita falimentul.

Vânzările lui Revlon au încetinit puternic pe fondul blocajelor din aprovizionare, pierzând spațiu la raft în magazinele din SUA în favoarea startup-urilor susținute de celebrități precum Kylie Cosmetics (Kylie Jenner) și Fenty Beauty de Rihanna.

Revlon are o vechime de 90 de ani, începând prin a vinde lac de unghii în perioada Marii Depresiuni. Apoi a adăugat în oferta lor și rujuri, iar în 1955 marca era deja internațională.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

Compania Revlon a apărut 1 martie 1932 la New York, fondată de doi frati Charles & Joseph Revson, alaturi de chimistul Charles Lachman, scrie rivier.ro. Cei trei cofondatori au lucrat umăr la umăr pentru a dezvoltă un proces de fabricație unic și eficient, lansându-se pe piață în prima faza cu un singur produs și anume un „smalt de unghii” (ojă). De-a lungul timpului, aceștia au dezvoltat o gama largă de nuanțe de oje, înlocuind coloranții cu pigmenți.

Un moment important pentru companie a fost anul 1937, în care a apărut primul anunț de publicitate în cunoscută revista New Yorker Magazine, fapt ce a adus companiei și mai mulți clienți.

Trecând mai departe, din anul 1939 compania a lansat și o gama de rujuri și a promovat ideea că nuanță buzelor trebuie să se potrivească cu cea a unghiilor.

În timpul celui de-al Doilea Război Modial, compania a creat produse de machiaj și produse conexe pentru armata Statelor Unite ale Americii, iar până la sfârșitul acestuia, Revlon era al doilea producător de produse cosmetice din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
revlon
elizabeth arden