Ministrul Agriculturii: Roșiile și laptele nu vin de pe Facebook

Ministrul Agriculturii: Roșiile și laptele nu vin de pe Facebook
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2022

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a pledat pentru educarea tinerei generații în vederea "răsădirii" dragostei de pământ și de activitatea agricolă, argumentând că roșiile, laptele, brânza nu vin de pe Facebook, și a adăugat că liceele agricole trebuie să devină platforme de excelență pentru universitățile de profil.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

"Dragostea față de pământ și față de această nobilă activitate - agricultura - trebuie însămânțată în inimile copiilor noștri încă de mici. Cred că e foarte important să ne uităm și către perioada de educație gimnazială a tinerelor generații. Poate că mulți dintre copiii noștri consideră că roșiile excepționale pe care România le are, ardeii, castraveții, laptele, brânza, vin pe Facebook, printr-un telefonaș. Lucrul acesta știm cu toții că nu este posibil și trebuie să le răsădim dragostea față de pământ și de activitatea agricolă și asta o putem face, evident, doar prin educație", a declarat Chesnoiu, la aniversarea a 170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV).

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Ministrul Agriculturii a precizat că a luat decizia ca, în parteneriat cu Ministerul Educației, atenția să fie îndreptată către școala gimnazială, astfel încât tinerii care își vor îndrepta atenția pentru studierea agriculturii la liceele cu profil agricol să nu fie distribuiți doar de calculator la finalizarea studiilor gimnaziale, ci din dragostea față de această nobilă activitate să-și îndrepte atenția spre studiul din liceele agricole. Acestea trebuie să devină platforme de excelență în livrarea materialului către universitățile de profil, astfel încât, la finalizarea cursurilor, să avem tot mai mulți specialiști care să pună umărul la dezvoltarea și construcția unei agriculturi moderne și performante, a susținut Chesnoiu, scrie Agerpres.

"Învățăm din trecut, ne raportăm întotdeauna prin activitatea zilnică la prezent, dar trebuie, prin cercetare și prin cunoaștere, să avem răspunsurile pregătite și pentru provocările viitorului. Și asta nu se poate face decât în cadrul cursurilor universitare în aceste instituții-fanion pe care România le are. (...) Este extrem de important să ne uităm în trecut pentru a putea să ne proiectăm viitorul. Agricultura României s-a dezvoltat odată cu țara și cred că a fost pilonul de bază a construcției a ceea ce România este astăzi", a menționat Chesnoiu.

Ministrul a amintit că "potențialul agricol al țării noastre este unul excepțional și poate fi dus mai departe doar prin oameni educați, raportați la toate provocările viitorului și pregătiți să răspundă prin cunoaștere acestor provocări".

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

"Evident că este o situație cu care ne confruntăm, care va lăsa urme adânci în ceea ce se întâmplă, dar agricultura României, industria alimentară, toate sectoarele de activitate din agricultură beneficiază de produsul dumneavoastră. Nu este din punctul meu de vedere însă suficient. (...) Există această perioadă în care ne punem tot felul de întrebări, dacă lumea va trece într-adevăr printr-o criză alimentară, deși cred că în România putem vorbi mai mult de un risc potențial al unei crize economice - populația să nu-și poată permite cumpărarea anumitor alimente - în niciun caz de penurie de alimente, pentru că nu există perturbări majore în aprovizionarea cu alimente a populației. Dar fac aceasta mențiune pentru că traversăm, în schimb, o perioadă dificilă", a adăugat ministrul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
adrian chesnoiu