Google ar putea începe să vândă cărți audio

Google ar putea începe să vândă cărți audio
scris 22 ian 2018

Alături de aplicații, jocuri, cărți, muzică și filme, magazinul Google Play ar putea include în viitorul apropiat și cărți audio.

Google nu a făcut niciun comentariu cu privirea la această informație, însă indiciile, ca și în alte cazuri, vin prin intermediul codului unora dintre aplicațiile companiei care fac referire la o viitoare vânzare de cărți audio.

Aplicația Google Play, prin intermediul căreia Google vinde conținut digital pentru dispozitivele mobile, dar și aplicația Google Play Books, în care pot fi citite și cumpărate cărți în format electronic – ambele includ în cod referințe la vânzarea și accesarea cărților audio.

Dacă Google Play se va rezuma la vânzarea cărților audio, Google Play Books va fi aplicația prin intermediul căreia utilizatorii le vor putea asculta. În codul aplicației există referiri la faptul că utilizatorii vor putea naviga în cadrul cărților audio pe baza capitolelor.

Zuckerberg: Facebook va promova știrile de calitate, publicate de surse pe care comunitatea le consideră de încredere CITEȘTE ȘI Zuckerberg: Facebook va promova știrile de calitate, publicate de surse pe care comunitatea le consideră de încredere

Prin intermediul sincronizării, se va ține evidența progresului, iar utilizatorii vor putea relua audiția de pe orice dispozitiv mobil pe care folosesc același cont. În plus, se pare că va exista suport pentru Google Cast (fostul Chromecast) care va permite ascultarea cărților la televizoarele sau boxele conectate la rețeaua wireless.

În codul Google Play s-au găsit referiri și la promovarea noii secțiuni a magazinului de conținut digital al celor de la Google. Astfel, se pare că prima carte achiziționată va fi la jumătate de preț.

Prin iminenta intrare pe piața cărților audio, Google va concura direct cu Amazon, care deține Audible, principala sursă de cărți audio la ora actuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
carti audio