Grecii care importă uneltele Black&Decker își vând afacerea din România

Grecii care importă uneltele Black&Decker își vând afacerea din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 oct 2016

Distribuitorul grec de bunuri de uz casnic YALCO Constantinou a ajuns la un acord preliminar pentru vânzarea subsidiarei YALCO România, importatorul uneltelor și accesoriilor pentru bricolaj Black&Decker, într-o tranzacție estimată la 1,9 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acordului, YALCO Constantinou va încasa 300.000 de euro din sumă, în timp ce cumpărătorul, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, își asumă achitarea datoriilor YALCO România, în valoare de 1,6 milioane de euro, scrie Reuters.

Tranzacția ar urma să fie finalizată până la finele acestui an.

Grecii încearcă astfel să își reorganizeze operațiunile, după ce au înregistrat pierderi pe ansamblul grupului.

eMAG vrea să introducă plata facturilor la utilități, pe site sau automat, fără costuri suplimentare CITEȘTE ȘI eMAG vrea să introducă plata facturilor la utilități, pe site sau automat, fără costuri suplimentare

Grupul grec YALCO a fost fondat în 1920 de către antreprenorul Socrates D. Constantinou. În 1995, compania a fost listată pe bursa de la Atena, iar în 2006 a deschis subsidiara din România.

YALCO România distribuie unelte și accesorii pentru bricolaj sub mărcile Black&Decker și Dewalt, precum și produse de uz casnic și echipamente pentru birouri. Compania este prezentă pe piața locală printr-un depozit situat în Otopeni și un showroom de 1.000 metri pătrați amplasat în București, zona Pipera.

În 2015, YALCO România a raportat afaceri de 26,8  milioane de lei (5,95 milioane euro) și un profit de 800.000 de lei (178.000 euro), de peste șase ori mai mare decât câștigul obținut în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
yalco romania
vanzare
tranzactie