Greva continuă. Liderii sindicatelor au refuzat, din nou, oferta financiară propusă de Electrolux

Greva continuă. Liderii sindicatelor au refuzat, din nou, oferta financiară propusă de Electrolux
scris 8 mai 2019

Liderii sindicatelor au refuzat oferta financiară propusă de Electrolux la ultima întâlnire ce a avut loc luni și au hotărât să rămână în grevă.

Oferta companiei prevedea un contract pe doi ani cu o creștere generală de 26,4% raportat la salariul de bază brut al unui angajat din producție, constând într-o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei/lună, pentru fiecare an contractual.

Traficul ilicit de mărfuri - în online. Cele mai traficate produse CITEȘTE ȘI Traficul ilicit de mărfuri - în online. Cele mai traficate produse

"Solicitările pe care le-am primit ieri de la liderii sindicatelor nu au vizat nicio creștere a pachetului salarial, ci aspecte care se referă la aplicabilitatea ofertei și la alte cereri care nu au făcut obiectul grevei, acesta fiind negocierea ofertei salariale", se arată într-un comunicat al Electrolux.

Cei aproximativ 400 de sindicaliști de la fabrica Electrolux din Satu Mare, au început, luni, cea de-a zecea săptămână de grevă, sindicaliștii anunțând o nouă rundă de negociere cu conducerea fabricii.

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliștilor, muncitorii cer o creștere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră.

Piața electro-IT din România scade CITEȘTE ȘI Piața electro-IT din România scade

Profit.ro a relatat că vânzările Electrolux în România au crescut anul trecut cu 24,4%, până la 489 milioane de coroane suedeze (aproximativ 47,1 milioane euro), de la 393 milioane de coroane în 2017.  

România este a șaptea piață ca mărime din Europa de Est (inclusiv Rusia și Turcia) în funcție de vânzări pentru Electrolux, reiese din datele financiare ale grupului suedez.

La finele lunii decembrie, Electrolux avea 888 de angajați în România, față de aproape 930 de angajați în perioada similară din 2017. Suedezii sunt acționari majoritari ai fabricii omonime din Satu Mare, unde sunt produse electrocasnice și accesorii. 

Grupul mai deține o divizie de vânzări și marketing în București. Retailerul suedez pregătește separarea diviziei de electrocasnice profesionale, Elecrolux Professional, de grup și listarea acesteia pe bursă în prima parte a anului 2020.

(Sumele în euro au fost calculate de Profit.ro la un curs de schimb de 0.09635 euro pentru 1 coroană suedeză)

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
electrolux
greva