Grupul Alexandrion investește 100 milioane dolari într-o distilerie din New York

Grupul Alexandrion investește 100 milioane dolari într-o distilerie din New York
scris 7 iul 2017

Alexandrion Grup România, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din țară, va investi 100 milioane dolari, în etape, într-o distilerie în statul New York din SUA, intrând astfel pentru prima dată pe această piață, a anunțat Nawaf Salameh, președinte și fondator al Alexandrion Grup România.

”Alexandrion va copia ceea ce a făcut în România în ultimii 25 de ani de zile, exact aceeași investișție, aceeași suprafață care există aici, aceleași dimensiuni care există aici. Sperăm să reușim în America cum am reușit și aici”, a spus Salameh, citat de News.ro.

Românii fumează 10% din țigările de contrabandă din UE CITEȘTE ȘI Românii fumează 10% din țigările de contrabandă din UE

El consideră că piața americană nu poate fi cucerită doar prin exporturi, ci trebuie realizată producție locală, pentru a concura cu producătorii americani.

Pentru noua afacere vor fi angajate 400 de persoane, inclusiv români.

”Acum căutăm spațiul pentru această investiție. Sperăm ca maximum într-un an să livrăm deja produse”, a precizat Salameh.

Grupul deja exportă în 30 de țări, din care  o mare parte în Europa, comercializând 200 de branduri la nivel global.

”Este o intrare strategică, nu este o intrare comercială, pur și simplu. Investiția va acoperi piața americană. Acolo vom produce tot ce se poate distila. Vom face produse tipic americane, whiskey, gin și rom, dar și alte produse, pentru piața internă și pentru export. Din ceea ce facem acolo, cel puțin jumătate se va exporta să acopere oriunde ne aflăm noi. Și în același timp vom importa produse din România, cum este vinarsul Brâncoveanu sau produsele Saber”, a afirmat Salameh.

Compania Alexandrion analiza piața americană de circa cinci ani de zile.

”Dar acum am văzut că este momentul potrivit cu această asociere între România și SUA. Am văzut o mare deschidere și este momentul potrivit în care să pornim. Dacă nu se întâmpla în acest an, aveam de gând să facem acest pas anul viitor”, a menționat președintele firmei.

De asemenea, Alexandrion Grup România a des­chis luna trecută o bază dedicată opera­ți­unilor inter­naționale la Nicosia (Cipru), ca urmare a dezvoltării companiei pe plan glo­bal.

Înființat în 1994, Alexandrion Grup are două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova.

Grupul a investit peste 40 milioane euro în România doar în ultimii trei ani și a livrat taxe la stat de 120 milioane euro, a mai spus Salameh.

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul alexandrion
investitie sua