Grupul american de magazine de jucării Toys "R" Us se declară în faliment, afectat de comerțul online

Grupul american de magazine de jucării Toys "R" Us se declară în faliment, afectat de comerțul online
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2017

Grupul american de magazine de jucării Toys "R" Us a anunțat că s-a plasat sub protecția ”Capitolului 11” a legii americane a falimentului, cu câteva săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă, afectat de concurența în creștere a comerțului online, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul își va ”restructura datoria existentă și va crea o structură sănătoasă de capital, pentru a putea investi în ceșterea sa pe termen lung și a-și concretiza aspirația de a le aduce copiilor jucării oriunde” în lume, a anunțat luni seara târziu, într-un comunicat, Toys "R" Us, scrie News.ro.

Toys "R" Us, care are peste 1.600 de magazine în lume, ”marea majoritate rentabile”, va continua să funcționeze ca anterior, se arată în comunicat.

FOTO Lidl a deschis primul pop-up store din România pentru colecția de haine „esmara by Heidi Klum”. Ce prețuri au articolele CITEȘTE ȘI FOTO Lidl a deschis primul pop-up store din România pentru colecția de haine „esmara by Heidi Klum”. Ce prețuri au articolele

Activitățile localizate în afara Statelor Unite și din Canada, ”care includ aproximativ 255 de magazine sub licență și parteneri de încreprindere în Asia”, nu fac parte din procedura de faliment, a subliniat grupul, care are în total 65.000 de angajați în lume și care se confruntă, ca alți distribuitori tradiționali, cu concurența unor grupuri ca Amazon.

În primele patru luni ale anului, Toys "R" US a afișat o pierdere netă de 164 de milioane de dolari, față de 126 de milioane în aceași perioadă din 2015, la o cifră de afaceri de 2,21 miliarde de dolari, în scădere cu 4,7% în decurs de un an.

”Împreună cu investitorii noștri, obiectivul nostru este să cooperăm cu creditorii noștri și alți creditori în vederea restructurării datoriei pe termen lung a unui total de cinci miliarde de dolari în bilanțul nostru financiar”, a dat asigurări Dave Brandon, CEO-ul Toys "R" Us, citat în comunicat.

Acest lucru ”ne va permite o mai mare flexibilitate financiară pentru a investi în activitatea noastră, a continua să îmbunătățim experiența clienților noștri în magazinele noastre și pe site-urile noastre și să ne consolidăm poziția concurențială pe o piață mondială tot mai dificilă și aflată în schimbare rapidă”.

Mai multe bănci - inclusiv JPMorgan - au acceptat să ”injecteze” în grup peste trei miliarde de dolari ”în vederea unei ameliorări imediate a sănătății financiare a societății și susținerii operațiunilor în curs” în timpul procedurii de faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
toys r us
faliment