Grupul britanic Pearson vinde cu un miliard de dolari 22% din acțiunile editurii Penguin partenerului german Bertelsmann

Grupul britanic Pearson vinde cu un miliard de dolari 22% din acțiunile editurii Penguin partenerului german Bertelsmann
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2017

Grupul britanic Pearson a anunțat marți că vinde, pentru un miliard de dolari (880 de milioane de euro), 22% din acțiunile gigantului Penguin Random House, partenerului său german Bertelsmann, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O dată ce tranzacția va fi încheiată, Pearson va păstra 25% din acțiunile casei de editură. Grupul britanic a anunțat că se gândește să cedeze întreaga parte de 47% din această co-antrepriză fondată în 2013 prin fuziunea dintre Random House (Bertelsmann) și Penguin (Pearson).

Bertelsmann va dispune mai întâi de 75% din ce-i revine Penguin Random House, afacere anglo-saxonă - din care nu face parte Random House Germania - care adună 250 de edituri, ce publică mai mult de 15.000 de noutăți în fiecare an și care generează 3,4 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) cifra de afaceri, scrie News.ro.

”Gangnam Style” pierde supremația YouTube în fața videoclipului ”See You Again” CITEȘTE ȘI ”Gangnam Style” pierde supremația YouTube în fața videoclipului ”See You Again”

"Asigurându-și o majoritate strategică de 75%, Bertelsmann obține drepturile de guvernanță asupra Penguin Random House și va numi, între altele, președintele consiliului de administrație al casei de editură", a explicat grupul german într-un comunicat de presă.

Prezentat ca "cel mai important grup de editură din lume", Penguin Random House a publicat între alte volume monumentale seria science-fiction "Game of Thrones" pentru piața americană, dar și autori de succes precum John Grisham ("Firma"), Dan Brown ("Codul lui Da Vinci"), Paula Hawkins ("Fata din tren") sau EL James ("15 umbre ale lui Grey"). Tot Penguin va publica viitoarele cărți ale lui Barack și Michelle Obama.

Cu ocazia acestei vânzări a acțiunilor Pearson, valoarea totală a Penguin Random House a fost fixată la 3,55 de miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pearson
bertelsmann