Grupul german Henkel anticipează o pierdere netă în urma vânzării afacerilor sale din Rusia

Grupul german Henkel anticipează o pierdere netă în urma vânzării afacerilor sale din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2023

Grupul german Henkel a declarat că se așteaptă la o pierdere financiară netă în urma tranzacției de vânzare a afacerilor sale din Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grupul de bunuri de larg consum nu a dezvăluit valoarea pierderilor, dar a subliniat că efectul de schimb valutar va juca un rol în această tranzacție, scrie News.ro.

Franța va lua măsuri dacă retailerii nu reduc prețurile la alimente CITEȘTE ȘI Franța va lua măsuri dacă retailerii nu reduc prețurile la alimente

Mai multe detalii despre tranzacție vor fi furnizate în comunicatul companiei privind veniturile din prima jumătate a la acestui an, care va fi publicat în august, a adăugat grupul.

Joi seară, Henkel a anunțat că și-a vândut afacerile din Rusia unui consorțiu de investitori financiari locali, pentru 600 de milioane de euro (657,54 milioane de dolari), în timp ce își finalizează ieșirea din țară.

Producătorul de detergenți de spălat Persil și adeziv Pritt este activ în Rusia de mai bine de 30 de ani și cel mai recent a operat 11 unități de producție acolo.

Henkel se numără printre multele companii occidentale care au decis să părăsească Rusia în urma invadării Ucrainei de către această țară, care a determinat multe țări să impună sancțiuni ample.

viewscnt
Afla mai multe despre
henkel
rusia