Retailerul suedez H&M, prezent în România din 2011, a avut vânzări de 1,26 miliarde de coroane suedeze (121 milioane euro) pe piața locală în primele șase luni ale anului fiscal (1 decembrie 2017 – 31 mai 2018), în creștere cu 15% față de perioada similară a anului anterior. În lei, H&M România a raportat o creștere apropită a vânzărilor, de 14% (incluzând TVA).
În trimestrul al doilea, H&M a vândut, pe piața românească, haine și accesorii de 662 milioane de coroane sudeze (66 milioane euro), cu 19% peste vânzările realizate în urmă cu un an. În lei, avansul a fost de 15%. Retailerul avea, la finele lunii trecute, 56 de magazine pe piața locală.
În pofida succesului din România, compania întâmpină probleme la nivel mondial. Astfel, vânzările globale ale H&M au frânat în primul semestru, la 114 miliarde de coroane suedeze. Mai mult decât atât, profitul companiei a scăzut cu 21% în trimestrul al doilea, ratând estimările, pe fondul stocurilor prea mari.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Acțiunile companiei au scăzut cu 1,2% după publicarea raportului financiar. Cea mai mare participație la companie, de peste 40%, este deținută de familia Persson, care a fondat H&M în 1947.
Compani avea, la finele primelor trei luni din anul fiscal curent, 4.801 magazine la nivel global, fiind prezentă pe 69 de piețe.
Grupul suedez deține în portofoliu șapte branduri: H&M, COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, &Other Stories și H&M Home și ARKET, lansat toamna trecută.