Tranzacție: Compania franceză Sodexo va prelua integral Benefit Seven, furnizorul român al serviciului 7card

Tranzacție: Compania franceză Sodexo va prelua integral Benefit Seven, furnizorul român al serviciului 7card

Cei trei fondatori ai Benefit Seven

scris 27 iun 2018

Compania franceză Sodexo, emitent de tichete de masă, va prelua integral Benefit Seven (7card), companie românească ce deține 7card, un abonament lunar care permite accesul în circa 600 de centre de activități recreative, sport și wellness pentru angajați. Inițial, Sodexo a achiziționat 20% din acțiunile 7card, iar ulterior și-a majorat participația la 60%.

Sodexo a intrat în acționariatul Benefit Seven în 2016, prin preluarea unui pachet de 20% din acțiuni.

Noua tranzacție va fi finalizată până la sfârșitul anului.

De asemenea, Sodexo va investi 300.000 de euro în Stop Hunger, o rețea globală de organizații non-profit, care militează pentru eradicarea foametei, cu activitate și în România.

Un nou jucător: Compania americană Globalstar, furnizor la nivel mondial de servicii mobile de voce și date prin satelit, a intrat în România CITEȘTE ȘI Un nou jucător: Compania americană Globalstar, furnizor la nivel mondial de servicii mobile de voce și date prin satelit, a intrat în România

Managementul companiei Benefit Seven a continuat până astăzi să fie asigurat de fondatorii afacerii.

Compania Benefit Seven a fost înființată în 2011 de antreprenorii Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu și a introdus în România conceptul de abonament unic cu acces liber la o rețea de centre de activități sportive recreative și de wellness.

Vagoanele unui tren care circula de la Timișoara la București, cu 300 de călători, s-au rupt în mers de locomotivă. Trenul s-a întors la acestea după o oră CITEȘTE ȘI Vagoanele unui tren care circula de la Timișoara la București, cu 300 de călători, s-au rupt în mers de locomotivă. Trenul s-a întors la acestea după o oră

În 2016, Benefit Seven a înregistrat o cifră de afaceri de 11,8 milioane lei (2,8 milioane euro), în creștere cu peste 60% față de anul precedent, cu un profit net de circa 70.000 lei. Pentru anul trecut, compania estima menținerea tendinței de creștere a vânzărilor, până la 4,5 milioane de euro.

În prezent, numărul clienților Benefit Seven se ridică la circa 1.300 de companii. 7card are peste 35.000  de abonați activi, angajați în companii din domenii precum IT&C, telecomunicații, pharma și healthcare, retail, sistemul financiar-bancar și asigurări, servicii profesionale, producție industrială, FMCG.

Serviciul 7card funcționează sub forma unui abonament lunar, care permite accesul la peste 700 de centre de activități sportive și recreative din 35 de orașe.

Producătorul de componente auto Compa, la care a venit Fondul de 1 trilion dolari al Norvegiei, a semnat actele pentru operațiuni bancare de până la 30 milioane euro CITEȘTE ȘI Producătorul de componente auto Compa, la care a venit Fondul de 1 trilion dolari al Norvegiei, a semnat actele pentru operațiuni bancare de până la 30 milioane euro

Grupul Sodexo este prezent în România din 1998, având circa 1.140 de angajați.

Sodexo, lider pe piața tichetelor de masă cu o cotă de aproximativ 40%, are în România un portofoliu de 15.000 de companii și 750.000 de angajați, potrivit datelor companiei.

Compania Sodexo este al 19-lea angajator mondial și a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966 în Marsilia. Grupul operează în 80 de țări cu peste 420.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
sodexo
7card