Heineken și-a vândut afacerea din Rusia pe 1 euro

Heineken și-a vândut afacerea din Rusia pe 1 euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2023

Producătorul olandez de bere Heineken a anunțat că și-a finalizat ieșirea din Rusia prin vânzarea operațiunilor sale din această țară către Arnest Group din Rusia pentru suma simbolică de un euro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea mare producător de bere din lume a spus că tranzacția a primit toate aprobările necesare și că este posibil să se lase cu pierderi excepționale de 300 de milioane de euro, scrie Hotnews.ro.

Tranzacție pe piața automatelor de cafea din România CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața automatelor de cafea din România

Heineken și-a anunțat intenția de a ieși din Rusia în martie 2022, după invazia Rusiei în Ucraina, și a recunoscut că procedura a durat mai mult decât se aștepta.

„Evoluțiile recente demonstrează provocările semnificative cu care se confruntă marile companii producătoare în ceea ce privește ieșirea din Rusia", a declarat directorul general Dolf van den Brink într-un comunicat.

Multe companii multinaționale s-au înghesuit să părăsească Rusia după ce Occidentul a impus sancțiuni fără precedent Moscovei, dar Kremlinul a ripostat prin confiscarea unor active.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret în iulie pentru a prelua controlul asupra filialei rusești a producătorului francez de iaurt Danone, împreună cu participația companiei de bere Carlsberg de un producător local de bere.

Anheuser-Busch InBev a declarat, de asemenea, că intenționează să iasă din societatea sa mixtă cu turcii de la Efes pe care o are în Rusia.

Platforma Explorado - explozie a pierderii. Explicația companiei CITEȘTE ȘI Platforma Explorado - explozie a pierderii. Explicația companiei

Heineken avea șapte fabrici de bere în Rusia și 1.800 de angajați, care vor primi garanții de angajare pentru următorii trei ani.

Producătorul olandez de bere și-a retras marca Heineken din Rusia anul trecut, iar producția de Amstel va fi eliminată în termen de șase luni.

Heineken a precizat că acordul, care nu prevede nicio opțiune de răscumpărare a afacerii, include o licență de trei ani pentru unele mărci regionale mai mici, pentru care Heineken nu va oferi sprijin și nu va primi niciun fel de venituri.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken
bere
profit