IFF fuzionează cu divizia de nutriție a DuPont, formând un nou gigant al bunurilor de consum, evaluat la peste 45 de miliarde de dolari

IFF fuzionează cu divizia de nutriție a DuPont, formând un nou gigant al bunurilor de consum, evaluat la peste 45 de miliarde de dolari
scris 16 dec 2019

International Flavors & Fragrances și divizia de nutriție și bioștiință a grupului DuPont, de 26,2 miliarde de dolari, au convenit să fuzioneze, într-un acord care va crea un nou gigant al bunurilor de consum, evaluat la peste 45 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Potrivit acordului, acționarii DuPont vor deține 55,4% din acțiunile noii companiei, iar acționarii IFF 44,6%, a anunțat IFF într-un comunicat.

Acordul a fost aprobat în unanimitate de ambele consilii de administrație, scrie News.ro.

Producătorul de materiale industriale DuPont va primi și o sumă unică în numerar, de 7,3 miliarde de dolari, la finalizarea tranzacției.

Boeing ar putea opri producția de avioane 737 MAX CITEȘTE ȘI Boeing ar putea opri producția de avioane 737 MAX

Noua companie va fi condusă de directorul general al IFF, Andreas Fibig, care va continua să fie și președinte al consiliului de administrație.

Compania irlandeză Kerry Group a negociat la rândul ei preluarea diviziei de nutriție a DuPont, a relatat anterior Bloomberg.

”Am efectuat o analiză foarte atentă care a dus la selectarea IFF ca partener strategic pentru N&B”, a declarat președintele executiv al DuPont, Ed Breen.

IFF, care creează arome și parfumuri, lucrează cu branduri mondiale pentru dezvoltarea de parfumuri și gusturi pentru produse destinate gospodăriei.

”Împreună vom crea un furnizor de ingrediente și soluții de top cu un set mai larg de capacități, pentru a satisface nevoile în evoluție ale clienților”, a declarat Fibig.

Fuziunea va fi realizată prin intermediul unei structuri eficientă din punct de vedere fiscal, numită Reverse Morris Trust, a arătat IFF.

Astfel de tranzacții permit unei companii să evite costurile fiscale mari prin separarea de grup a unei divizii pe care vor să o vândă și realizând în același timp o fuziune cu o altă companie.

După finalizarea tranzacției, IFF anticipează economii de costuri în valoare de circa 300 de milioane de dolari, până la sfârșitul anului al treilea.

Companiil au obținut angajamente de finanțare totală a tranzacției de către Morgan Stanley și Credit Suisse.

IFF a mai anunțat că cel mai mare acționar al său, Winder Investments, a fost de acord că voteze în favoarea acordului.

Greenhill și Morgan Stanley au oferit consultanță IFF, în timp ce Credit Suisse Securities (USA) și Evercore au consiliat DuPont.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
international flavors & fragrances
dupont