IKEA a deschis magazinul din Timișoara

IKEA a deschis magazinul din Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2023

Grupul suedez de mobilă IKEA, cel mai mare retailer de mobilă din lume, a deschis astăzi magazinul din Timișoara, cel de-al treilea din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul magazin, cu o suprafață de 26.000 de metri pătrați, a presupus investiții de peste 60 de milioane de euro.

Tranzacție: Compania bulgară euShipments preia firma românească Helpship CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania bulgară euShipments preia firma românească Helpship

Timișoara este orașul în care compania a tot amânat deschiderea unei unități deși de aici primea printre cele mai multe comenzi online.

Compania suedeză mai are două magazine în România, ambele în București, primul deschis în 2007, în Băneasa, iar al doilea în 2019, în zona Theodor Pallady.

Reprezentanții IKEA a anunțat în repetate rânduri că au pe listă Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, pentru noi magazine.

În toamnă a fost lansată o campanie de angajri pentru acest magazin, inclusiv din rândul refugiaților.

Piața de investiții imobiliare din România și-a dublat tranzacțiile în primul trimestru, la peste 120 milioane de euro, în timp ce alte piețe scad CITEȘTE ȘI Piața de investiții imobiliare din România și-a dublat tranzacțiile în primul trimestru, la peste 120 milioane de euro, în timp ce alte piețe scad

IKEA România a înregistrat în anul fiscal 2022 o creștere de 2,5% a vânzărilor totale, respectiv de peste 13% pentru comerțul online, comparativ cu anul precedent. Retailerul suedez a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier și 34,2% accesorii, cifra de afaceri ajungând la peste 1 miliard de lei. 

Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele IKEA din România anul trecut, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori.

Ikea va investi 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea și extinderea rețelei de magazine până la finele anului viitor, inclusiv în România, o mare parte din sumă fiind destinată transformării magazinelor existente de la periferiile orașelor, astfel încât acestea să poată fi folosite și ca centre de distribuție pentru comenzile online.

În ultimii trei ani fiscali, Ingka a investit aproximativ 2,1 miliarde de euro în magazine noi și existente în cele 32 de piețe ale sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazin nou ikea romania
investitii extindere magazine ikea
centre distributie ikea
tolga oncu
ingka group