IKEA investește 90 milioane euro în primul său magazin din Slovenia

IKEA investește 90 milioane euro în primul său magazin din Slovenia
scris 12 sep 2017

Retailerul suedez de mobilă IKEA va investi aproximativ 90 milioane de euro în primul său magazin din Slovenia.

Circa 300 de angajați vor lucra în noul magazin, ce va fi amplasat în capitala Ljubljana, a spus Vladislav Lalic, directorul de real estate pentru Europa de Sud-Est al IKEA, citat de Reuters.

Potrivit presei slovene, magazinul va fi deschis în 2019.

CONFIRMARE AKTA a intrat pe piața de telefonie mobilă, cu abonamente de la 2 euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE AKTA a intrat pe piața de telefonie mobilă, cu abonamente de la 2 euro

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă din lume, operează o rețea de 400 de magazine în 49 de țări. Ultimul magazin deschis se află în Serbia, acesta fiind inaugurat luna trecută.

În România, grupul suedez deține un singur magazin, deschis în 2007 în nordul Bucureștiului, în zona comercială Băneasa. Un al doilea magazin, situat tot în București, va fi inaugurat până la finele anului viitor, în urma unei investiții de circa 80 milioane de euro.

Viitorul magazin va avea o suprafață de peste 37.000 metri pătrați și aproximativ 300 de angajați.

Planurile companiei includ construcția unor noi magazine în Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, pentru care retailur caută în prezent să cumpere terenuri. Magazinele ar putea fi deschise în 2020-2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazin
slovenia
investitie