Ikea își va închide singura fabrică din SUA

Ikea își va închide singura fabrică din SUA
scris 16 iul 2019

Grupul suedez Ikea își va închide în luna decembrie singura sa fabrică din SUA, amplasată la Danville, statul Virginia, deoarece este mai eficient să fabrice produsele în Europa și să le importe în SUA, a anunțat luni cel mai mare retailer de mobilă din lume, informează AFP.

Aproximativ 300 de locuri de muncă vor fi afectate de închiderea acestei uzine deschise în 2008 și care producea etajere din seria Kallax și mobilier din seria Besta vândute în SUA și Canada, scrie Agerpres.

Ministerul Comunicațiilor confirmă: Infuzia de 800 milioane de euro de la Telekom, anunțată în premieră de Profit.ro, este pentru ștergerea datoriilor către grupul OTE. Pregătire pentru exit, statul nu scade CITEȘTE ȘI Ministerul Comunicațiilor confirmă: Infuzia de 800 milioane de euro de la Telekom, anunțată în premieră de Profit.ro, este pentru ștergerea datoriilor către grupul OTE. Pregătire pentru exit, statul nu scade

Anunțul privind închiderea acestei uzine, amplasată într-un stat cheie pentru următoarele alegeri prezidențiale din SUA, ar putea declanșa critici din partea președintelui Donald Trump, care face presiuni asupra grupurilor industriale pentru ca acestea să renunțe la proiectele lor vizând închiderea de facilități de producție.

În luna iunie, IKEA a deschis magazinul Pallady, București, al doilea magazin al companiei în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
fabrica sua
mobila