În România, carnea este mai ieftină decât în majoritatea statelor UE, dar mai scumpă decât în Bulgaria și Polonia

În România, carnea este mai ieftină decât în majoritatea statelor UE, dar mai scumpă decât în Bulgaria și Polonia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 aug 2017

Carnea este cu circa 41% mai ieftină în România decât la nivelul Uniunii Europene, România fiind, astfel, printre țările europene cu cele mai mici prețuri la această categorie alimentară, depășită, totuși, de Bulgaria și Polonia, relevă datele Biroului european de statistică, Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Bulgaria, carnea este cu 44% mai ieftină comparativ cu media la nivelul Uniunii Europene, iar în Polonia prețurile la carne sunt cu aproape 47% sub nivelul mediu din blocul comunitar.

Românii, pe ultimele locuri în UE în funcție de participarea la evenimente culturale CITEȘTE ȘI Românii, pe ultimele locuri în UE în funcție de participarea la evenimente culturale

În Ungaria, carnea este mai ieftină cu aproximativ 30% decât media europeană.

La polul opus, cea mai scumpă carne din UE este în Danemarca și Austria, unde prețurile pentru această categorie sunt cu circa 40% mai mari decât media UE.

Datele pe baza cărora a fost realizată comparația sunt de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
romania
preturi
polonia
ungaria
bulgaria
ieftin