Italia în conflict cu McDonald's lângă monumentele din Roma

Italia în conflict cu McDonald's lângă monumentele din Roma
scris 1 aug 2019

Ministerul Culturii din Italia s-a opus, miercuri, construcției unui restaurant McDonald's lângă Termele lui Caracalla din Roma, în timp ce primarul Virginia Raggi a declarat că ''minunile Romei trebuie protejate'', relatează Reuters.

McDonald's deține peste 40 de puncte de vânzare în capitala Italiei, unele dintre ele amplasate în vecinătatea unor zone emblematice, precum Piazza Navona, Piazza di Spagna sau Vatican, arată Agerpres.

În 1986, intelectuali și personalități de televiziune s-au luptat, în cele din urmă inutil, împotriva deschiderii primului McDonald's în Piazza di Spagna, considerând că acesta reprezintă o ofensă adusă culturii gastronomice a Italiei, amintește Reuters.

CONFIRMARE: FOTO O companie chineză, printre cei mai importanți furnizori de scaune de birou din China, pune la bătaie aproape 10 milioane de dolari pentru a deschide o fabrică de mobilă în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: FOTO O companie chineză, printre cei mai importanți furnizori de scaune de birou din China, pune la bătaie aproape 10 milioane de dolari pentru a deschide o fabrică de mobilă în România

În cazul Termelor lui Caracalla, media italiene au relatat că punctul de vânzare al McDonald's va avea 800 de metri pătrați și va fi amenajat într-o zonă în care noile construcții trebuie să respecte criteriul strict de a reflecta tradiția istorică.

Fostul centru de grădinărit care ar găzdui noul McDonald's este situat între terme și Zidul lui Aurelian, la câteva sute de metri distanță de Colosseum și Circus Maximus.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
mcdonald's
roma
monumente