Johnson&Johnson a câștigat un proces în care grupul era acuzat că pudra sa de talc a îmbolnăvit de cancer o femeie

Johnson&Johnson a câștigat un proces în care grupul era acuzat că pudra sa de talc a îmbolnăvit de cancer o femeie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2018

Un juriu din New Jersey a achitat joi Johnson&Johnson, într-un proces în care grupul era acuzat de o femeie că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza pudrei de talc care conține fibre de azbest, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a deliberat mai puțin de o zi, juriul din New Brunswick, New Jersey a respins acuzațiile făcute de Rosalind Henry și soțul ei, potrivit cărora boala sa, cancer mezoteliom, asociată cu expunerea la azbest, a fost provocată de produsele din talc ale companiei, scrie News.ro

J&J se confruntă cu circa 10.600 de procese în Statele Unite, legate de produsele care conțin talc, majoritatea implicând acuzații că acestea au provocat cancer ovarian, iar compania a știut și a ascuns riscurile asociate cu aceste produse.

Grupul anglo-olandez Unilever renunță la mii de vitrine frigorifice și acceptă scăderea cotei de piață pentru a convinge Concurența să îi permită preluarea Betty Ice, cel mai mare producător de înghețată din România CITEȘTE ȘI Grupul anglo-olandez Unilever renunță la mii de vitrine frigorifice și acceptă scăderea cotei de piață pentru a convinge Concurența să îi permită preluarea Betty Ice, cel mai mare producător de înghețată din România

”Avem o simpatie profundă pentru toți cei care sunt diagnosticați cu orice formă de cancer și apreciem că oamenii caută răspunsuri. Cu toate acestea, pudra de talc pentru copii a Johnson nu este cauza acestei boli”, a scris compania într-un comunicat. Potrivit companiei, testele efectuate pe parcursul mai multor decenii de instituții academice și autorități de reglementare au arătat că talcul este sigur și nu conține azbest.

Un avocat al lui Henry nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii. În timpul procesului, avocații au afirmat că J&J a știut de zeci de ani despre fibrele de azbest din talc, dar a ascuns dovezile de autoritățile de reglementare și consumatori.

J&J are de mai mulți ani procese legate de cancer, dar litigiile s-au schimbat în ultimele luni pentru a include acuzații de contaminare cu azbest.

Reclamanții susțin acum că fibrele de azbest din produse provoacă atât cancer ovarian cât și mezoteliom.

În luna aprilie, J&J a pierdut primul astfel de proces, când un juriu din New Jersey a acordat 117 milioane de dolari unui bărbat care suferă de mezoteliom și soției sale.

Compania a mai pierdut un proces în luna mai, când un juriu din California a acordat 25,7 milioane de dolari unei femei diagnosticate cu mezoteliom. Ambele decizii sunt judecate în apel.

De atunci, patru procese au fost declarate în viciu de procedură, pentru că jurații nu au putut ajunge la un verdict sau pentru că reclamantul a decedat.

În luna iulie, un juriu din Missouri a condamnat J&J la plata a 4,69 de miliarde de dolari, în primă instanță, într-un proces în care compania era acuzată că 22 de femei s-au îmbolnăvit de cancer ovarian din cauza azbestului.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson&johnson