Johnson&Johnson a fost citată de Departamentul de Justiție în legătură cu litigiile privind pudra de talc

Johnson&Johnson a fost citată de Departamentul de Justiție în legătură cu litigiile privind pudra de talc
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2019

Johnson&Johnson (J&J) a primit citații din partea Departamentului de Justiție legate de litigiile în care compania eeste acuzată de contaminarea cu azbest a pudrei de talc pentru copii, potrivit raportului anual al companiei publicat miercuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a anunțat că va coopera în totalitate și va continua să se apere în litigiile legate de pudra de talc, scrie News.ro.

Este pentru prima oară când J&J a dezvăluit că a primit citații din parte agențiilor federale referitoare la produsele care conțin pudră de talc.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Falimentul RADET, declarat oficial ca fiind \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Falimentul RADET, declarat oficial ca fiind "iminent". Firea înființează două noi companii municipale pentru salvarea sistemului centralizat de încălzire din Capitală

Departamentul de Justiție și Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Un articol publicat de Reuters în decembrie a dezvăluit că Johnson&Johnson a știut de mai multe decenii că talcul și produsele sale pe bază de talc au conținut, ocazional, mici cantități de azbest, cunoscut ca fiind cancerigen, potrivit testelor care au fost efectuate din anii 1970 și până la începutul anilor 2000, informații pe care nu le-a făcut publice.

Articolul a determinat scăderea acțiunilor Johnson&Johnson, respectiv reducerea capitalizării sale bursiere cu circa 40 de miliarde de dolari într-o singură zi, și o criză de imagine, compania fiind nevoită să răspundă numeroaselor întrebări legate de posibilele efecte asupra sănătății a unuia dintre cele mai cunoscute produse ale sale.

Johnson&Johnson a explicat că solicitările de informații au legătură cu informațiile din presă referitoare la declarații incorecte și reținerea de informații cruciale, care au fost deja făcute publice.

Compania a adăugat că ”teste independente făcute de autorități de reglementare și cele mai importante laboratoare din lume, efectuate pe parcursul a zeci de ani, dovedesc că pudra de talc pentru bebeluți este sigură și nu conține azbest și nu determină cancer”.

Johnson & Johnson are procese cu 13.000 de reclamanți, care acuză că utilizarea produselor cu talc, inclusiv pudra de talc pentru bebeluși, i-a îmbolnăvit de cancer.

În luna ianuarie, senatorul democrat Patty Murray a trimis o scrisoare directorului general al J&J, Alex Gorsky, prin care i-a solicitat documente și informații legate de testarea produselor cu talc pentru prezența unor substanțe cancerigene și despre modul în care compania a prezentat informații autorităților de reglementare și consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
pudra de talc
johnson&johnson