JYSK România anunță rezultate record

JYSK România anunță rezultate record
scris 21 nov 2019

Retailerul scandinav de mobilă și decorațiuni JYSK România a raportat în anul financiar 2019 o cifră de afaceri de 582 milioane lei, în creștere de 20,5% față de anul trecut, iar profitul brut înainte de taxe de 75,6 milioane lei a urcat cu 12,8% față de anul financiar precedent.

Atât cifra de afaceri, cât și profitul brut înainte de taxe au crescut față de anul financiar precedent, urmând trendul pozitiv pe care compania scandinavă l-a avut până acum în România, ceea ce face ca 2019 să fie anul cu cele mai bune rezultate pentru JYSK de la intrarea pe piața românească.

Numărul total de bonuri a crescut cu 12,6% față de anul precedent, ceea ce înseamnă peste 4 milioane de bonuri. 

Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni CITEȘTE ȘI Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni

În 2019, JYSK România a inaugurat 15 magazine noi, extinzându-se în orașe precum Huși, Titu, Orăștie, Onești, Vălenii de Munte, Slobozia și Mioveni.

“Rezultatele pozitive din anul financiar 2019 se datorează atât creșterii vânzărilor pentru magazinele comparabile, cât și noilor magazine deschise. În ceea ce privește produsele, cele mai mari vânzări au fost generate de mobilierul de interior, urmate de saltele, plăpumi și perne și articole pentru grădină. Din categoria de mobilier de interior, cele mai mari vânzări s-au înregistrat la dulapuri, iar cea mai mare creștere la biblioteci și etajere”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Și la nivel de grup, JYSK înregistrat un rezultat pozitiv. Compania a avut investiții majore în anul 2019, iar în aceste condiții cifra de afaceri a grupului JYSK a crescut cu 6,3% anul acesta și a ajuns la 3,794 miliarde euro, în timp ce profitul brut înainte de taxe în anul 2019 a fost de 436 millioane euro.

“Anul acesta am făcut investiții semnificative. În zona IT și digitalizare am investit masiv pentru a ne asigura că JYSK se numără printre cei mai buni atunci când vine vorba de cumpărăturile online. Apoi, am inaugurat centrul de distribuție din Bozhurishte, Bulgaria, am inaugurat un număr record de magazine în toată lumea și am intrat pe piața din Irlanda”, a declarat Jan Bøgh, CEO JYSK. 

Compania a aniversat 40 de ani de la înființare, iar în acest an s-a extins pe o piață nouă, Irlanda, devenind cea de-a 52-a țară în care grupul JYSK e prezent.

JYSK a inaugurat primul magazin în România în 2007. În anul financiar 2019, JYSK a deschis 15 magazine noi în România, iar în prezent are 80 de magazine în România și peste 860 de angajați.

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa, cu afaceri anuale de peste 4 miliarde de euro.

Grupul desfășoară operațiuni în 50 de țări și are peste 23.000 de angajați și circa 2.700 de magazine. 

viewscnt
Afla mai multe despre
jysk
rezultate financiare