Kraft Heinz și-a retras oferta de preluare a Unilever, de 143 de miliarde de dolari, invocând ostilitatea

Kraft Heinz și-a retras oferta de preluare a Unilever, de 143 de miliarde de dolari, invocând ostilitatea
scris 20 feb 2017

Kraft Heinz și-a retras oferta de preluare a Unilever, de 143 de miliarde de dolari, la numai două zile după ce fusese făcută publică, din cauza ostilității cu care a fost primită, transmite Bloomberg. Acțiunile Unilever s-au depreciat cu 8,7% pe bursa londoneză în urma informației.

Fondul 3G Capital și Berkshire Hathaway, compania miliardarului Warren Buffett, care dețin aproximativ jumătate din Kraft Heinz, au decis că răspunsul negativ al Unilever a făcut imposibilă o tranzacție amiabilă și nu le-a lăsat altă posibilitate decât să se retragă, au arătat persoane apropiate situației.

Tranzacția ar fi putut fi cea mai mare preluare din istoria industriei alimentelor și băuturilor, scrie News.ro.

Totodată, ofertanții au considerat că un război prelungit al cuvintelor nu este în interesul Kraft și ar fi pus un pericol viitoarele oportunități, au arătat sursele.

PFA - cine scapă de contribuțiile la pensie și cine plătește mai mult în acest an CITEȘTE ȘI PFA - cine scapă de contribuțiile la pensie și cine plătește mai mult în acest an

Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală și a locuinței, prezent în peste 190 de țări.

Compania are 169.000 de angajați și a înregistrat vânzări în valoare de 53.3 miliarde euro în 2015.

Unilever deține mai mult de 400 de branduri, inclusiv Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum și Axe.

viewscnt
Afla mai multe despre
kraft heinz
unilever