Marea Britanie ar putea interzice importurile de foie gras după Brexit, din motive etice

Marea Britanie ar putea interzice importurile de foie gras după Brexit, din motive etice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2018

Marea Britanie ar putea interzice importurile de foie gras după Brexit, din motive etice, potrivit ministrului britanic al Mediului, conservatorul George Eustice, a relatat publicația The Telegraph.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Eustice a spus că Marea Britanie trebuie să respecte în prezent o lege care restricționează măsurile care ar împiedica circulația liberă a bunurilor pe piața Uniunii Europene.

Ministerul a adăugat că ieșirea din UE va oferi autorităților britanice oportunitatea de a analiza restricționarea unor vânzări, scrie News.ro.

Elevii intră în vacanța de vară. Se vor întoarce la școală în 10 septembrie CITEȘTE ȘI Elevii intră în vacanța de vară. Se vor întoarce la școală în 10 septembrie

Eustice a făcut declarațiile după ce parlamentarul conservator Henry Smith a întrebat de ce în Marea Britanie este interzisă producția de foie gras dar nu și importarea acestui produs.

Acest sortiment de pate este produs din ficat de rață sau de gâscă. Păsările sunt hrănite forțat, înainte ca ficații grași ai acestora să fie extrași.

Aproximativ 98% din importurile britanice de foie gras provin din Franța, în timp ce importurile totale s-au ridicat în 2017 la circa 100 de tone, a spus Eustice.

”Foie gras este produs prin cruzime, este nesănătos de consumat și este scump”, a spus Smith în Camera Comunelor.

”În ultimă instanță cel mai mare preț este plătit de rațe și gâște, care suferă atât de mult înainte de a fi sacrificate, este timpul ca această practică depășită să fie interzisă”, a mai spus acesta.

Eustice a explicat că atâta timp cât Marea Britanie este membră a Uniunii Europene trebuie să respecte legea care restricționează măsurile care ar împiedica circulația bunurilor pe piața UE.

”Atunci când vom  ieși din Uniune Europeană vom avea oportunitatea de a analiza restricționarea vânzărilor”, a mai spus ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
foie gras
brexit