Marea Britanie: Risc de "penurie" în domeniul alimentar în cazul unui Brexit fără acord

Marea Britanie: Risc de "penurie" în domeniul alimentar în cazul unui Brexit fără acord
scris 7 aug 2019

Un Brexit fără acord ar putea provoca "penurii" și "grave perturbări" în domeniul alimentar în Marea Britanie, a avertizat miercuri o organizație reprezentând acest sector în Regatul Unit, potrivit France Presse.

'Nu am spus niciodată că țara va muri de foame, nu este cazul. Dar vor exista penurii', a declarat la BBC Tim Rycroft, un responsabil al Food and Drink Federation, care reprezintă 7.000 de întreprinderi, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Fiscalizarea bacșișului în restaurante și baruri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fiscalizarea bacșișului în restaurante și baruri

'Considerăm că vor exista perturbări grave care vor continua timp de săptămâni sau luni după plecarea noastră din UE. Este posibil ca ele să fie ușor atenuate de constituirea unor rezerve în cursul primelor săptămâni, dar cu alimente proaspete aceasta nu poate dura foarte mult timp', a subliniat el.

Probabilitatea unui Brexit abrupt și fără acord a crescut puternic odată cu venirea la putere a lui Boris Johnson. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea britanie
brexit
alimente