Ministerul Sănătății avertizează asupra unor site-uri care folosesc abuziv însemnele instituției și vând medicamente sau dispozitive neautorizate

Ministerul Sănătății avertizează asupra unor site-uri care folosesc abuziv însemnele instituției și vând medicamente sau dispozitive neautorizate
scris 28 feb 2018

Ministerul Sănătății (MS) avertizează, miercuri, asupra unor site-uri care folosesc abuziv însemnele instituției și vând medicamente sau dispozitive neautorizate și anunță că au fost sesizate autoritățile pentru verificări. MS atrage atenția populației asupra riscurilor la care se expun cei care cumpară medicamente de pe internet și recomandă prezentarea la medic pentru orice afecțiune.

MS anunță, miercuri, că se delimitează de orice acțiune de promovare și comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale neautorizate, scrie News.ro.

”Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos și greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică. Facem precizarea că Ministerul Sănătății se delimitează de orice acțiune de promovare și comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale și ca acțiunile de acest gen derulate în spațiul online sunt realizate fără acordul instituției”, se arată într-un comunicat al instituției.

Programul Euro 200, mai bun pentru tineri și furnizori: Subvenția de 200 euro la cumpărarea unui computer va fi acordată mai multor elevi și studenți. Pragul de venit pe membru de familie va fi majorat CITEȘTE ȘI Programul Euro 200, mai bun pentru tineri și furnizori: Subvenția de 200 euro la cumpărarea unui computer va fi acordată mai multor elevi și studenți. Pragul de venit pe membru de familie va fi majorat

MS precizează că există site-uri care, în mod abuziv, utilizează însemnele instituției ca și garant pentru promovarea și comercializarea unor medicamente care nu au autorizație de punere pe piață.

”Ministerul Sănătății a sesizat structurile abilitate să soluționeze acest caz și să ia măsurile care se impun. Pentru orice afecțiune, pacienții trebuie să se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect”, se mai arată în document.

Potrivit specialiștilor, automedicația poate duce la efecte negative și consecințe pe termen lung asupra sănătății.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul sanatatii
medicamente