Monitorul Prețurilor: Zahărul este alimentul care s-a scumpit cel mai mult în luna septembrie, față de luna august

Monitorul Prețurilor: Zahărul este alimentul care s-a scumpit cel mai mult în luna septembrie, față de luna august
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2020

Zahărul este alimentul care s-a scumpit cel mai mult în luna septembrie, față de luna august, respectiv cu 14%, potrivit datelor furnizate de Consiliul Concurenței, pe baza datelor din Monitorul Prețurilor pentru alimente, o aplicație lansată anul trecut de autoritatea de concurență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, un kilogram de zahăr a costat, în medie, 3,60 de lei în perioada 1-14 septembrie, față de 3,15 lei pe kilogram, cât a fost în august, scrie Agerpres.

Retailerul ceh Bonami anticipează un avans important al afacerilor în 2021, susținut și de o rețea de magazine fizice CITEȘTE ȘI Retailerul ceh Bonami anticipează un avans important al afacerilor în 2021, susținut și de o rețea de magazine fizice

De altfel, nouă din cele zece poziții din Top 10 căutări în aplicația Monitorul Prețurilor pentru Alimente, în perioada 1 august - 22 septembrie, sunt sortimente și branduri de zahăr.

Interesul pentru acest aliment se explică prin faptul că, în această perioadă, zahărul este la mare căutare pentru gemuri, dulcețuri și alte conserve dulci pentru iarnă.

Pe locul doi în topul scumpirilor se află roșiile, de asemenea folosite pentru conservele de iarnă. Un kilogram de roșii a costat, în medie, în septembrie 5,86 de lei, cu 2,58% mai mult decât în august.

Lămâile, de asemenea, s-au scumpit cu 2,58%, de la 8,25 lei pe kilogram, la 8,46 lei. Scumpiri ușoare au cunoscut și merele (1,72%) și salamul (1,69%).

Pe de altă parte, cartofii au avut cea mai mare scădere de preț, cu 6,64%. S-au mai ieftinit ceapa (cu 5,74%), făina (cu 4,74%), mălaiul (2,23%) uleiul (0,24%), laptele de vacă (0,30%) și untul (0,07%).

viewscnt
Afla mai multe despre
zahar
pret