Natura Cosmeticos și Avon vor crea a patra companie de cosmetice din lume

Natura Cosmeticos și Avon vor crea a patra companie de cosmetice din lume
scris 24 mai 2019

Compania braziliană Natura Cosmeticos a ajuns la un acord privind achiziționarea rivalei americane Avon Products Inc printr-un schimb de acțiuni, o tranzacție care va duce la crearea celei de-a patra companii cosmetice globale.

Entitatea combinată va avea 3.200 de magazine în întreaga lume și peste 40.000 de angajați în 100 de țări. Conform acordului, Natura va deține 76% din entitatea combinată, care va avea venituri anuale de peste zece miliarde de dolari, scrie Agerpres.

VIDEO Coca-Cola relansează temporar marele său eșec din 1985 CITEȘTE ȘI VIDEO Coca-Cola relansează temporar marele său eșec din 1985

Brazilia este cea mai mare piață a Avon, responsabilă pentru aproape un sfert din vânzările companiei americane, dar în ultimii ani afacerea a fost afectată de încetinirea economiei și de concurența intensă din partea Natura.

Tranzacția pe bază de schimb de acțiuni evaluează Avon la aproximativ două miliarde dolari, reprezentând o primă de 28% față de prețul acțiunilor la închiderea ședinței de marți a Bursei de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
natura cosmeticos
avon
cosmetice