NEPI a atras 130 mil. euro printr-o ofertă de acțiuni, dublu față de cât și-a propus inițial

NEPI a atras 130 mil. euro printr-o ofertă de acțiuni, dublu față de cât și-a propus inițial
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 5 oct 2015

Fondul sud-african NEPI, cu active imobiliare de circa 1,6 miliarde de euro, în mare parte în România, a atras aproximativ 130 milioane de euro printr-o majorare de capital cu o valoare inițială de circa 65 milioane euro, o parte din bani urmând să fie utilizați pentru finanțarea achiziției centrului comercial Auchan Titan Shopping Centre, preluat recent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”NEPI a încheiat oferta ABB anuntață astăzi, 5 octombrie 2015. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 2 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 130 milioane euro), oferta fiind suprasubscrisă. Noile acțiuni NEPI emise vor avea prețul de 135 ranzi sud-africani pe acțiune, cu un discount de 1% față de prețul mediu ponderat din ultimele 30 zile sau 4,5%, luând în calcul prețul de închidere anterior, din data de 2 octombrie 2015", se arată într-un comunicat transmis luni de fondul de investiții Bursei de Valori București (BVB).

La ofertă nu au putut participa investitori din România, iar noile acțiuni vor fi emise în data de 12 octombrie, potrivit NEPI.

Fondul de investiții a anunțat luni dimineață că, la ora 09:00, (ora Africii de Sud) a lansat o ofertă prin care vrea să atragă de la investitori aproximativ 65 milioane euro.

NEPI a preluat în urmă cu câteva săptămâni de la Aberdeen Asset Management centrul comercial Auchan Titan pentru 86 de milioane de euro, inclusiv datoriile. NEPI a ajuns să dețină în București patru proiecte de retail, cu un total de 182.400 metri, adică aproape 20% din stocul modern de centre comerciale din Capitală, unde anul trecut nu avea nicio astfel de investiție.

Achiziția Iris Titan este prima tranzacție pe care NEPI o face în acest an, dar și după plecare lui Martin Slabbert, fondatorul fondului.

NEPI are un portofoliu imobiliar de circa 1,6 miliarde de euro, dintre care mare parte din active sunt pe piața românească, care au generat venituri nete din chirii și alte venituri din exploatare de aproape 47 de milioane de euro în primul semestru, în urcare cu 65% față de aceeași perioadă a anului trecut

Fondul este unul dintre cei mai importanți jucători din piața locală a imobiliarelor, din portofoliul său făcând parte, în afară de centrele comerciale din București Mega Mall (deschis în acest an), Promenada (cumpărat anul trecut de la Raiffeisen evolution) și Vulcan Value Center (deschis anul trecut), City Park Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City.

De asemenea, NEPI deține și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din  Cluj.

NEPI are o capitalizare de 14,3 miliarde de lei (3,25 miliarde de euro), la o cotație de 51,4 lei pe acțiune.

viewscnt

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
capital
bursa