Alpha Bank și Ali Ergun Ergen au crescut cu 40% suprafața proiectului Timișoara Centrum, investiția ajunge la 90 mil. euro

Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 29 sep 2015

Alpha Group Investments, o divizie a grupului Alpha Bank, și firma TBE Business Solutions, deținută de Ali Ergun Ergen, vor investi 90 de milioane de euro în proiectul imobiliar Timișoara Centrum, cu o suprafață închiriabilă de aproape 70.000 de metri pătrați, modificând conceptul inițial care presupunea o suprafață cu 40% mai mică și o investiție de 80 de milioane de euro. Unul dintre chiriași este Carrefour, retailer care va fi prezent și în centrul comercial pe care NEPI îl va deschide în acest an în Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Datorită noilor sale caracteristici, a interesului tot mai crescut din partea pieței, proiectul a avut o evoluție fără precedent, întrucât principalele îmbunătățiri și avansul înregistrat atât din punct de vedere al structurii cât și al design-ului, sunt consecința unor eforturi susținute de a veni cu o soluție optimă atât pentru chiriași cât și pentru clienții finali”, a declarat Ali Ergun Ergen, care, în calitatea sa de expert în retail, conduce întreg procesul.

Timișoara Centrum a crescut atât ca varietate a mix-ului de chiriași, cât și ca suprafață.

Centrul va beneficia de un country club de 3.000 metri pătrați, incluzând un spa, un centru wellness, o sală de fitness și o piscină pe acoperiș. În ton cu tendințele internaționale, segmentul de food și leisure, cuprinzând restaurante fine dining, un cinema multiplex și o zonă de divertisment, va avea un impact mai mare, prin alocarea unei suprafețe de 10-12% din totalul suprafeței închiriabile.

O altă noutate a acestui stadiu al proiectului o constituie incorporarea unui operator DIY, care va ocupa aproximativ 10.000 metri pătrați. De asemenea, în cadrul proiectului va fi construită o clădire de birouri de 10.000 de metri pătrați. Astfel, în total proiectul va avea 80.000 de metri pătrați. Construcția urmează să înceapă fie la sfârșitul anului, fie devreme în primăvara anului viitor, iar finalizarea proiectului este programată pentru 2017.

Investitorii estimează venituri din chirii de 15 milioane de euro pe an și vânzări de circa 200 de milioane de euro pentru retailerii din proiect, comparativ cu cele pe care le obțin în București în cele mai importante proiecte, respectiv Băneasa Mall și AFI Palace Cotroceni Mall.

Alpha Bank deține terenul pe care va fi dezvoltat proiectul și se va ocupa de finanțarea investiției, fie din sursele grupului financiar, fie din alte surse, iar TBE Business Solutions este consultant în realizarea acestuia.

”Este un proiect bancabil. Faptul că face parte din portofoliul unui grup financiar este un avantaj, dar obiectivul nostru este să facem un proiect bancabil”, a declarat, într-o conferință de presă, Sergiu Oprescu, președintele Alpha Bank România.

El a explicat că Alpha Bank se va mai implica în dezvoltarea de alte proiecte imobiliare, fie preluate în urma unor licitații ale unor active, fie prin preluarea activelor în contul unor creanțe.

“Suntem încântați de interesul pentru Timișoara Centrum și de rezultatul eforturilor de închiriere de până acum. Cei mai mari retailer, al căror răspuns a fost încurajator de pozitiv, au demonstrat încrederea în concept, amplasament și managementul general al proiectului. Important este că o pondere considerabilă au avut-o cererile din partea retailer-uilor de modă care nu sunt prezenți în oraș. Încă există disponibilitate pentru chiriașii interesați, în special cei regionali. Prezența lor va asigura un echilibru pe care ni-l dorim cu toții. În ce privește clădirea de birouri, suntem într-o fază avansată a negocierilor, având acorduri de pre/închiriere pentru 50% din suprafață, ceea ce oferă proiectului un plus de atractivitate” a adăugat Ali Ergun Ergen.

Alpha Bank și Ali Ergun Ergen au crescut cu 40% suprafața proiectului Timișoara Centrum, investiția ajunge la 90 mil. euro


Alpha Group Investments Ltd („AGI”) este un instrument de investiții al Alpha Bank, care deține, printre altele, un număr important de bunuri în sectoarele imobiliar și hospitality din regiunea Europei de Sud-Est. AGI urmărește, inter alia, să aducă plus valoare bunurilor imobiliare din portofoliul Alpha Bank Group,  gestionând aceste asset-uri prin intermediul subsidiarelor sale din întreaga regiune, inclusiv România. 

Ali Ergun Ergen are o experiență de peste 15 ani în domeniul imobiliar din România, fiind implicat în dezvoltarea primului mall din România, București Mall, dar și a Băneasa Mall.

Săptămâna trecută, omul de afaceri Iulian Dascălu a lansat un proiect mulifuncțional de 220 de milioane de euro, cu spații de birouri pentru 13.500 de angajați, de retail și de petrecere a timpului liber,  în jurul centrului comercial Iulius Mall din Timișoara, asemănător cu Palas Iași.

De asemenea, NEPI are în construcție un centru comercial în Timișoara, iar Plaza Center a anunțat un proiect similar.

”Competiția este un lucru foarte bun. Orașul este mare, ne respectăm competitorii. Zona centrală a proiectului îl face accesibil pentru toți locuitorii orașului”, a comentat Ergun Ergen.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei, Nicolae Robu a declarat că orașul este în continuă creștere și dezvoltare, menționând că în ultima perioadă a crescut foarte mult numărul autorizațiilor de construcție pentru locuințe individuale și pentru blocuri de locuințe.

viewscnt
Afla mai multe despre
timisoara
alpha bank
mall